Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

Nu mai puţin de 22.500 de lei sunt banii alocaţi de la bugetul local pentru acoperirea cheltuielilor de transport (bilete de avion) şi cazare la Bruxelles, în Belgia, pentru 18 elevi şi un profesor de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. Aceştia vor participa în perioada 27-30 martie 2014 la un schimb de experienţă profesională, sub îndrumarea profesorilor Corneliu Goldu din Galaţi şi Nicoletei Denisa Tǎnase din Bruxelles. Schimbul de experienţă are loc în cadrul proiectului "Carieră pentru o zi”, pentru realizarea căruia Primăria Galaţi s-a asociat cu Fundaţia “Collegium Vasile Alecsandri" Galaţi. Proiectul presupune ca fiecare elev să-i ia locul mentorului său la serviciul acestuia pentru o zi, adică să fie ambasador, europarlamentar, funcţionar al Comisiei Europene etc. Galaţiul va beneficia de o prezentare completă prin mape culturale, materiale video şi audio, precum şi broşuri turistice.

Citit 1837 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Martie 2014 17:12

5 comentarii

 • postat de Nicoleta Denisa Enache Sâmbătă, 08 Martie 2014 10:01 91.177.13.*** Link la comentariu
  0
  9

  Stimata doamna Anca Melinte,

  ma bucur sa vad ca actiunea noastra de promovare a tinerilor romani este mediatizata pentru ca prin educarea tinerilor de astazi de fapt ne educam viitorii lideri ai tarii noastre de maine.

  Insa, as dori un drept la replica sau o erata pentru ca anumite informatii sunt eronate.

  1. Toti elevii si-au platit deja (multi prin eforturile parintilor) atat cazarea cat si transportul.
  S-a cerut intr-adevar sponsorizari in multe locuri, printre care si la Primarie.
  Insa cu totii am aflat ca Primaria accepta sa sponsorizeze elevii numai din articolul dumneavoastra.
  E interesant cum ati aflat inaintea tuturor, asa ca felicitari, sunteti un jurnalist eficient.
  Deocamdata asteptam sa avem confirmarea ca banii au fost si livrati in contul fundatiei colegiului "Vasile Alecsandri".
  Corect si frumos ar fi fost sa se faca lucrurile si apoi sa ne laudam cu ele si nu invers.

  2. Perioada corecta este 26-30 martie.

  3. Va raspund la intrebarea de ce numai elevi de la CNVA. Avand in vedere ca eu am initiat acest proiect, fiind fosta eleva a liceului, am considerat ca este datoria mea sa implic fostul meu liceu si nu altul.
  Profesori de la alte licee care doresc ca elevii lor sa faca parte din acest proiect la anul ma pot contacta.
  Cu mare drag si tare mi-as dori ca acest proiect sa fie un succes si sa il extindem nu numai in alte licee din Galati ci in toata tara.

  Pentru corectitudine, un alt mic detaliu si poate nu asa de important, organizatoarea de la Bxl este Nicoleta Denisa Enache si nu Tanase.

  Avand in vedere ca Viata Libera este un ziar profesionist, sunt sigura ca astfel de lucruri se vor clarifica imediat.

  Va multumesc pentru un raspuns rapid.

  Cu stima,
  Nicoleta Denisa Enache

  Raportează
 • postat de urma alege, nu-i mai plimbati ca pe catelusi, lasati-i mai ,, slobozi,, ! Vineri, 07 Martie 2014 17:09 5.13.224.*** Link la comentariu
  1
  2

  Copilul lui X, Y, Z trebuie sa mearga pe-acolo, ca in schita ,, Dl Goe,,.....Ii mai scot prin intermediul scolii in dreapta, in stanga, poate , poate se aleg cu vreo cariera. Dar din Pedagogic, din CNMK, de la deosebitul liceu din Tecuci, care scoate absolventi de frunte.....nu se poate ? Sa-i ia locul unui inalt functionar cand termina scolile , nu acum, cand ,, se joaca,, de-a importantii . Dupa ce termina scoala, dusi ca orbii de manuta peste tot, singuri nu pot sa se miste nici pana la un interviu. A mai bifat vreunul dintre ,, politicienii,, Galatiului o activitate , acolo.

  Raportează
 • postat de tot galatean Vineri, 07 Martie 2014 09:40 193.226.102.*** Link la comentariu
  2
  2

  De la CNVA -pentru ca este cea mai buna scoala din Galati. Felicitari! Sunt de acord ca banii nostri sa mearga la elevii de acolo.

  Raportează
 • postat de galatean Joi, 06 Martie 2014 21:15 5.13.208.*** Link la comentariu
  2
  2

  cum au fost selectati? de ce sunt elevi doar de la Alecsandri? de ce sa fie platiti din banii nostri cand noi nu avem nici un beneficiu?

  Raportează
 • postat de un galatean Joi, 06 Martie 2014 15:37 5.13.220.*** Link la comentariu
  0
  0

  Dezvoltatorii jocului Candy Crush isi muta activitatea in cladirea Opera Center din zona Eroilor

  King, dezvoltatorul de jocuri pentru smartphone si tableta, a inchiriat un spatiu de birouri de 1.700 mp in proiectul Opera Center, in care isi va desfasura activitatea studioul de creatie din Bucuresti.

  Parte a grupului suedez King, studioul din Bucuresti a fost deschis in 2011, compania inregistrand de atunci o crestere exponentiala pe piata romaneasca. Astfel, pana la sfarsitul anului 2014, in noul birou din piata Operei vor lucra peste 110 persoane.

  Angajatii de la studioul King din Bucuresti sunt responsabili cu procesele de dezvoltare si QA pentru unele dintre cele mai populare jocuri casual, precum Bubble Witch Saga sau cel mai popular joc de pe Facebook si mobile din acest moment - Candy Crush Saga.

  Colliers International a asistat King in gasirea solutiei de real estate potrivite pentru cele mai acute nevoile de business ale companiei - expansiunea accelerata si atragerea de noi talente intr-o piata extrem de competitiva si disputata de marii producatori de jocuri.

  Ansamblul Opera Center (Opera Center One si Opera Center Two) face parte dintre primele proiecte de clasa A livrate in Bucuresti, fiind detinut de fondul austriac de investitii CA Immo. Printre numele mari aflate in proiect se numara NN Lease, Glaxo Smith Kline, Borza si Asociatii, PayU, Stoica si Asociatii sau DHL Logistics.

  Tranzactia de inchiriere a fost asistata de birourile de avocatura DLA Piper, ca reprezentant al chiriasului, si Fenechiu Savu & Asociatii din partea proprietarului.

  Grupul suedez King mai are studiouri si in Barcelona, Berlin, Londra, Malmo si Stockholm, precum si birouri in San Francisco, Malta si Coreea. CA Immo mai detine in Bucuresti cladirile de birouri Bucharest Business Park, Europe House si Riverplace, unele dintre cele mai cunoscute centre de afaceri din Capitala.

  Colliers International este unul dintre cei mai mari consultanti imobiliari la nivel global cu mai mult de 13.500 specialisti care lucreaza in 482 de birouri din 62 de tari.

  King este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri interactive, cu peste 30 miliarde de jocuri rulate lunar pe glob. Cel mai popular titlu al dezvoltatorului este Candy Crush Saga, una dintre cele mai mari francize de divertisment interactiv ale tuturor timpurilor.

  CA Immo a fost fondata in 1987 si listata pe bursa de valori din Viena in 1988. In prezent, CA Immo detine in Romania 5 cladiri de birouri, un parc logistic si un parc de retail, care cumuleaza o suprafata inchiriabila totala de aproximativ 328.000 mp.

  Un exemplu de urmat de catre autoritatile locale galatene...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.