Sindicaliştii cer ajutorul părinţilor/ „Nu fondul clasei e problema, ci finanţarea”
Foto: Legendă foto: Marius Nistor, liderul FSE "Spiru Haret" (în dreapta), alături de actuala şi fosta conducere a SIP Galaţi

Sindicaliştii cer ajutorul părinţilor/ „Nu fondul clasei e problema, ci finanţarea”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu toate că nu au fonduri de la minister pentru organizarea programului "Şcoala Altfel", cadrele didactice membre ale FSE „Spiru Haret” nu vor boicota activităţile extraşcolare din luna aprilie


Prezent recent la Galaţi, la alegere conducerii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Marius Nistor, preşedintele FSE „Spiru Haret”, a făcut un apel către părinţii elevilor. Aceştia ar trebui să se mobilizeze pentru a susţine, alături de cadrele didactice, finanţarea corespunzătoare pentru educaţie, de 6 la sută din PIB. „Consideraţi că fondul clasei e principala problemă a şcolilor, însă subfinanţarea este adevărata problemă. Credeţi că Guvernul nu ştie că se strâng aceşti bani? Dar prin aceste fonduri luate de la părinţi au acoperit găuri de finanţare. Nu suntem de acord cu fondul clasei, dar nu mai suntem dispuşi să ne asumăm noi problemele din învăţământ. Când şi părinţii, şi societatea civilă vor susţine ca învăţământul să primească finanţarea necesară, atunci poate şi guvernanţii se vor gândi serios să aloce aceşti bani. Aşa că îi vrem pe părinţi mai prezenţi, mai conectaţi la problemele noastre”, a declarat Marius Nistor.

În luna ianuarie, Federaţia „Spiru Haret” le-a cerut cadrelor didactice să nu mai cumpere din banii lor cretă şi materiale necesare la clasă, să nu se mai implice în organizarea programului „Şcoala Altfel” şi nici să nu le mai ceară bani părinţilor pentru aceste activităţi, pentru că sumele trebuie asigurate de autorităţi.

La Galaţi, Marius Nistor a anunţat însă că profesorii din federaţia pe care o conduce nu vor boicota Săptămâna „Altfel”. Însă, în lipsa finanţării asigurate de la minister pentru diversele activităţi cu elevii, banii pentru excursii sau spectacole vor trebui strânşi efectiv de părinţi, şi nu de cadrele didactice. O altă soluţie ar fi implicarea autorităţilor locale, care să găsească pârghiile financiare pentru sponsorizarea activităţilor extraşcolare.

 

 

Citit 1494 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Martie 2014 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.