Dezastru la simularea la clasa a VIII-a/ Doar 32,1 la sută dintre elevi au promovat la matematică

Dezastru la simularea la clasa a VIII-a/ Doar 32,1 la sută dintre elevi au promovat la matematică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi pe site-ul Ministerului Educaţiei au fost publicate datele centralizate, la ISJ Galaţi nu se cunoştea ieri situaţia


Ministerul Educaţiei a publicat datele centralizate cu promovabilitatea la simularea examenului de evaluare naţională la clasa a VIII-a. Cu patru luni înainte de examen, doar 32,1 la sută dintre elevii gălăţeni au fost în stare să ia note peste 5 la matematică. Cu toate acestea, Galaţiul se numără printre judeţele fruntaşe, acest lucru datorându-se în principal procentului mare de promovare la limba şi literatura română. 70,4 la sută dintre elevii de-a VIII-a au luat note peste 5 la această disciplină.
Cu un procent general de promovare de 55,6 la sută, Galaţiul se situează  pe locul al IV-lea în topul judeţelor cu procente mari, după Bucureşti, Brăila şi Cluj. 
Promovabilitatea la nivel de ţară este şi ea dezastruoasă: doar 48,8 la sută dintre elevi reuşind să ia medii peste 5, ceea ce înseamnă că mai bine de jumătate dintre ei, nu stăpânesc cunoştinţele necesare să promoveze gimnaziul, după aproape patru ani de şcoală.

„Notele s-au trimis direct în aplicaţia ministerului”

În mod surprinzător, cei de la ISJ Galaţi au declarat că nu ştiau ieri care este situaţia centralizată a datelor la simularea la evaluare naţională. „Notele s-au încărcat de fiecare şcoală direct în aplicaţia Ministerului Educaţiei, noi nu i-am pistonat, data de predare fiind 7 martie. Vom analiza şi noi rezultatele, pentru a vedea şcolile unde sunt probleme”, ne-a declarat inspectoarea generală, Laura Marin.
Rămâne de văzut ce soluţii vor fi găsite pe ultima sută de metri pentru unităţile de învăţământ unde situaţia nu arată deloc roz înainte de examen.
Faţă de generaţia de anul trecut, elevii de anul acesta au obţinut la simularea la matematică, cu zece procente mai puţin. În 2013, au promovat la această disciplină 40,16 la sută, iar la română 78,91.

Citit 2283 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Martie 2014 17:54

6 comentarii

 • postat de Alexx
  Joi, 06 Martie 2014 21:47
  92.80.130.***
  Situatia este, in realitate, cea normala. Pe vremea cand mergea la liceu un elev de gimnaziu din trei, cel mult, aveam invatamant de calitate, selectiv. Ceilalti absolventi urmau o scoala profesionala, ceea ce era in interesul personal si social. Acum privim totul prin prisma interesului fabricantilor de licente pentru analfabeti in specialitatea de pe carton (valabil ca tablou, nu ca act de pregatire superioara). Pana cand vom face un invatamant doar pentru interese meschine, nu si pentru formarea tinerilor pentru viata conform posibilitatilor lor reale?
  1
  6
  Raportează
 • postat de PS
  Joi, 06 Martie 2014 15:42
  5.13.156.***
  şi, desigur, rezultatele pe gimnazii. să ştim şi noi
  0
  3
  Raportează
 • postat de Bravos!
  Joi, 06 Martie 2014 15:38
  5.13.156.***
  Succesuri directorilor care sunt profi de mate, împreună cu eminenta lor conducătoare di pi plan local!
  Sper să publicaţi şi rezulatele obşinute pentru fiecare liceu.
  0
  5
  Raportează
 • postat de vali
  Joi, 06 Martie 2014 14:27
  194.145.238.***
  Probabil cei din minister vor ca orice copil sa aiba cunostintele de matematica necesare proiectarii unei nave spatiale, la nivel NASA, cel putin. Doar asa, cand se vor face mari, vor avea dreptul sa dea cu matura in cabinetele ministeriale sau parlamentare, recompensati de salariul minim pe economie. De mici, trebuie sa invete sustinut si sa nu puna intrebari prea multe. Mai tarziu le va folosi cand se vor duce la vot, unde vor vota cum li se va indica. Parerile lor conteaza numai daca se suprapun cu ale conducatorilor lor.

  Apropo, am inteles ca s-a marit intre timp salariul minim....
  1
  6
  Raportează
 • postat de unu
  Joi, 06 Martie 2014 13:07
  5.13.229.***
  Pacat de copii buni.Ei nu au loc intr-o tara unde, majoritatea sunt analfabeti si nu urmaresc decat interesul lor personal.La noi in tara regulile functioneaza dupa metoda ,,Esti prost,esti cel mai tare!''
  1
  8
  Raportează
 • postat de dana
  Joi, 06 Martie 2014 12:48
  95.254.197.***
  viitorul glorios al Romaniei de miine !!!!Niste analfabeti.....care nu stiu nici tabla inmultirii !!!
  Felicitari, celorlalti copii buni !!!
  2
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.