Simulare la bacalaureat/ La istorie, subiecte care nu s-au făcut la clasă

Simulare la bacalaureat/ La istorie, subiecte care nu s-au făcut la clasă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Elevii claselor a XI-a nu s-au prea omorât cu învăţatul la istorie, pentru că oricum nu au studiat încă materia care se dă la bacalaureat * Matematica nu a ridicat prea multe probleme, spun profesorii


Elevii claselor a XI-a şi a XII-a au susţinut ieri simularea la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat, la matematică sau istorie.

Inspectoarea generală Laura Marin susţine că nu au fost probleme din punct de vedere organizatoric. Aceasta mai spune că subiectele la matematică au fost bine structurate, după modelele date în anii anteriori.

„Nu mă aştept, însă, la note mai bune ca astă-vară, deoarece mulţi itemi au fost din materia studiată în anii anteriori, iar elevii nu cred că s-au apucat să recapituleze temeinic”, spune şefa învăţământului gălăţean.

„Profesorii sunt cu materia în urmă”   

La istorie, inspectorul de specialitate Mihai Şonei susţine că subiectele au fost accesibile, însă sunt profesori care n-au ajuns cu materia la zi, iar itemii la clasa a XI-a s-au dat chiar din ultima lecţie.

„Nu a fost greu. Vor fi note de trecere, dar nu foarte mari. La clasa a XI-a a lipsit motivaţia elevilor de a recapitula la istorie, dar şi faptul că li s-a dat un eseu din ultima lecţie. Din cauza săptămânii aceleia de viscol, unii profesori sunt cu materia în urmă. La a XII-a au fost nişte cerinţe care se axau tot pe materie încă nestudiată, din Stalinism şi din Revoluţia din 1989”, spune profesorul Mihai Şonei.

Elevii claselor a XI-a au declarat că nici nu s-au omorât cu învăţatul la istorie, pentru că bacalaureatul nici măcar nu se dă din materia de clasa a XI-a, ci din cea predată într-a XII-a.

„Verificarea nivelului de cunoştinţe este irelevantă”

Profesorul Mitică Dudău de la Colegiul „C. Negri” a declarat, la rândul său, că subiectele la matematică au fost conform structurii stabilite, dar că, în opinia sa, simularea n-ar trebui să-şi propună să verifice cunoştinţe: „Netrecându-se notele în catalog, elevii nu sunt motivaţi să înveţe. Ca urmare, ar trebui ca simularea să urmărească doar aspecte organizatorice. Verificarea cunoştinţelor este irelevantă şi, din acest motiv, să pierzi o săptămână întreagă pe organizarea unui lucru inutil este prea mult”, declară Mitică Dudău.

Mâine, ultima probă

Mâine, 7 martie, doar elevii de-a XII-a vor susţine ultima probă a simulării, cea la disciplina la alegere din specializarea urmată.

Rezultatele simulării bacalaureatului vor fi făcute publice peste o săptămână, pe 14 martie.

Citit 1814 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Martie 2014 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.