Ministrul Educaţiei: "Notele mici obţinute de elevi la simulare nu trebuie să ducă la sărăcirea programei"

Ministrul Educaţiei: "Notele mici obţinute de elevi la simulare nu trebuie să ducă la sărăcirea programei"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat marţi că rezultatele slabe obţinute de elevi la simulare nu trebuie să ducă la sărăcirea programei, ci la mobilizarea elevilor. El a spus că deşi şapte din zece elevi au obţinut note sub 5 la simularea evaluării naţionale, nu trebuie să fie luate decizii pripite. "Nu iei o decizie peste noapte, după rezultatele la simulare", a adăugat ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă ia în calcul reducerea programei şcolare, Pricopie a spus că rezultatele slabe obţinute de elevi nu trebuie să ducă la "sărăcirea programei şcolare, ci la mobilizarea elevilor". "Acesta este rolul simulărilor, să arate nivelul de pregătire şi să determine elevii să muncească mai mult", a precizat Remus Pricopie.

Ministrul Educaţiei a mai spus că a avut o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari şi că i-a rugat să înceapă discuţiile cu directorii de şcoli.

Remus Pricopie declara, săptămâna trecută, că este nemulţumit de rezultatele de la simularea evaluării la clasa a VIII-a, pentru că subiectele se puteau rezolva uşor, dacă elevii s-ar fi pregătit.

Citit 1852 ori Ultima modificare Marți, 11 Martie 2014 14:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.