Universitatea „Dunărea de Jos” a dat startul la admitere

Universitatea „Dunărea de Jos” a dat startul la admitere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă, anul trecut, platforma online nu a funcţionat din cauza unei probleme tehnice, anul acesta preînscrierile la admiterea la Universitatea „Dunărea de jos” au început deja de săptămâna trecută. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, conducerea comisiei de admitere a anunţat că nu există modificări esenţiale faţă de 2013.

Teste grilă sau probe de aptitudini

La fel ca şi anul trecut, la universitatea gălăţeană se vor organiza două sesiuni de admitere pentru ciclul de licenţă, una în luna iulie şi cealaltă în luna septembrie. Pentru masterat şi doctorat se va organiza admitere doar în toamnă. Deocamdată, nu se cunoaşte nici măcar numărul de locuri bugetate disponibile la nivel naţional, deci nici numărul de locuri ce vor fi scoase la concurs la Galaţi. Sigur este însă faptul că, la fel ca în anii anteriori, admiterea se va face pe baza unui test grilă sau a unor probe de aptitudini, în funcţie de facultate. „Până la sfârşitul lunii, Ministerul Educaţiei a promis că va publica locurile, astfel încât să ne întrunim în Consiliul de Administraţie pentru a repartiza le pe facultăţi, hotărâre care va fi aprobată de Senatul universităţii. În aceste condiţii, la mijlocul lunii aprilie am putea cunoaşte numărul de locuri bugetate repartizate pe fiecare facultate”, a anunţat prorectorul, prof. dr. ing. Adrian Lungu, preşedintele comisiei de admitere.

Reducerea taxei cu zece la sută

Viitorii candidaţi sunt invitaţi să se preînscrie online. Crearea unui cont, introducerea câtorva date personale şi alegerea unor opţiuni privind specializările dorite nu ar trebui să le răpească mai mult de zece minute. „Aceste preînscrieri nu obligă pe nimeni la nimic. Nu depun documente fizice. Nu plătesc acum taxa, dar vor beneficia de o reducere a ei cu zece la sută, în momentul în care se înscriu efectiv”, a precizat prorectorul prof. dr. ing.  Adrian Lungu. Taxa de înscriere pentru admiterea la o singură facultate, indiferent de numărul de specializări alese, a rămas 150 de lei, la fel ca anul trecut.

Platforma www.admitere.ugal.ro, destinată preînscrierilor va fi funcţională până în ultima zi a înscrierilor efective din calendarul admiterii. La aceeaşi adresă sunt disponibile metodologia de admitere şi modele de teste pentru examenele de admitere.

Foto arhivă: Bogdan Codrescu

Explicaţie foto: Chiar şi după preînscrierea on-line, candidaţii trebuie să aducă şi dosarul complet cu documentele necesare validării înscrierii

Citit 2025 ori Ultima modificare Luni, 17 Martie 2014 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.