Cosmina Albulescu, calificată la internaţionala de geografie, pentru a doua oară
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Cosmina Albulescu, calificată la internaţionala de geografie, pentru a doua oară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Două premii întâi şi o menţiune pentru Galaţi, la faza naţională


Andra Cosmina Albulescu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C. Negri”, s-a calificat şi anul acesta în lotul care va reprezenta România la faza internaţională a Olimpiadei de geografie, care se va desfăşura la Cracovia, în Polonia.

Cosmina s-a calificat la internaţională şi anul trecut şi a adus Galaţiului şi României o medalie de aur, performanţă pe care i-o dorim din tot sufletul şi anul acesta.

Profesoara care se ocupă de pregătirea olimpicei noastre internaţionale este Gina Burghiu, care anual a avut olimpici pe podium la fazele naţionale.

Steluţa Talpău, elevă la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, clasa profesoarei Mariana Bulgaru, a obţinut şi ea un premiu I, alături de colega sa de la „C. Negri”, iar la barajul pentru faza internaţională a prins prima jumătate a clasamentului.

Galaţiul a mai primit şi o menţiune la clasa a XII-a, prin Mădălina Ursu, de la Liceul „Emil Racoviţă”, profesoară Delia Humelnicu.

Gabriela Necula (CNVA), Uma Humelnicu ("Racoviţă") şi Alexandra Elena Ene (Şcoala Nr. 1 Slobozia Conachi) au obţinut câte o menţiune specială. Astfel lotul gălăţean s-a clasat pe locul al doilea pe ţară.

Explicaţie foto: Profesoarele Gina Burghiu şi Delia Humelnicu, alături de lotul care a reprezentat Galaţiul la naţionala de geografie: (de la stânga la dreapta) Steluţa Talpău, Gabriela Necula, Cosmina Albulescu, Mădălina Ursu, Uma Humelnicu şi Alexandra Elena Ene.

 

Citit 3960 ori Ultima modificare Vineri, 25 Aprilie 2014 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.