Şapte SPECIALIZĂRI de la universităţile gălăţene, DESFIINŢATE!

Şapte SPECIALIZĂRI de la universităţile gălăţene, DESFIINŢATE!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şase specializări de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi şi una de la Universitatea „Danubius” vor dispărea, din toamnă, din oferta educaţională.

La „Dunărea de Jos” vor intra în lichidare: Ingineria procesării materialelor, de la Facultatea de Inginerie, Tehnologii şi sisteme de telecomunicaţii din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, Management ID şi Marketing ID, de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Administraţie publică ID de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice şi Măsurători terestre şi cadastru, din cadrul Facultăţii Transfrontaliere de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti  de la Cahul.

“Sunt specializări care nu mai prezentau interes pentru absolvenţii de liceu. De altfel, ele nu au mai fost scoase la concurs în ultimii ani. Noi am făcut demersuri multiple pentru ca acestea să fie scoase din portofoliu, demersuri pe care Ministerul Educaţiei Naţionale le-a concretizat abia acum. Din fericire, niciun student nu va fi afectat de această restrângere a domeniilor. Acolo unde este cazul, se va merge în lichidare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Universităţii “Dunărea de Jos”, Bogdan Nistor.

Acelaşi lucru ni l-a declarat şi Carmen Creţu, şefa Departamentului Finanţe şi Administrarea Afacerilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Danubius”, unde se desfiinţează specializarea Informatică economică: „Noi am înfiinţat această specializare deoarece am crezut că sunt cereri printre studenţi, dar niciodată nu am reuşit să formăm măcar o subgrupă. Prin urmare, am cerut desfiinţarea specializării”, declară Carmen Creţu.

Vezi şi: Patru UNIVERSITĂŢI din România, ÎNCHISE de către Guvern

Citit 4404 ori Ultima modificare Joi, 10 Iulie 2014 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.