Rezultatele concursului „Robogal”/ GĂLĂŢENII au urcat de şapte ori pe podium (FOTO)

Rezultatele concursului „Robogal”/ GĂLĂŢENII au urcat de şapte ori pe podium (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La prima probă denumită „Line Follower” a concursului „Robogal” de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", unde s-a bătut şi recordul mondial pentru cel mai lung traseu de urmărire a liniei, premiul întâi a ajuns la Rareş Josan şi Sebastian Gheorghiţă, de la Palatul Copiilor Iaşi, premiul al doilea a fost acordat lui Mihai Gabriel Iancu, Georgiana Dedu şi Dumitru Ştefan, de la Universitatea „Valahia” Târgovişte. Cristian Bourceanu şi-a adjudecat al treilea loc pe podium, iar robotul „Overclocker 2.0” a lui Andrei Kövari din Bistriţa-Năsăud a câştigat menţiune.

În cadrul celei de-a doua secţiuni, „Maze”, Radu Condrea de la CNVA Galaţi a primit premiul întâi cu prototipul „Droid 2”, Alex Ceucă Pelin şi Andrei Eduard Lupoae de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” au câştigat premiul al doilea, iar buzoianul Cristian Bourceanu,  cu al său robot, a luat premiul al treilea. Menţiunea a mers către Rareş Josan şi Sebastian Gheorghiţă de la Palatul Copiilor Iaşi.

A treia probă, „Code”, unde au participat 12 tineri pasionaţi de robotică şi informatică, a fost dominată de gălăţeni: premiul întâi –  Remus Dan Ungureanu, premiul al doilea Ioan-Daniel Savu şi premiul al treilea Petru Dimitriu, toţi de la CNVA. Iar menţiunea a fost câştigată de Vlad Butnaru de la Facultatea de Informatică din Iași.

La secţiunea „Hard Innovation”, Iulian Mihail Lazăr de la Palatul Copiilor Constanţa şi-a adjudecat primul loc cu robotul „Underwater ROV Mark IV”, pe locul al doilea s-a clasat gălăţeanul Alexandru Andrei Vişan, elev al Colegiului Naţional “Al. I. Cuza”, premiul al treilea le-a fost oferit de juriu lui Iulian Cosmin Calciu şi Vladimir Oltean de la Facultatea de Automatică și Calculatoare Bucureşti, iar menţiunea a fost luată de Beniamin Bia de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Cluj.

Şi la ultima probă, „Softwear Innovation”, Galaţiul s-a făcut remarcat în faţa celorlalţi. Petru Dimitriu de la CNVA a câştigat premiul întâi, Vlad Butnaru din Iaşi a luat premiul al II-lea, iar ultimul loc a fost ocupat de Robinson Constantin Chera  şi Bianca Rînjea din Ploieşti.

Premiile au fost diferite de la o probă la alta şi au constat în laptopuri, plăci de dezvoltare, kituri pentru roboţi sau alte componente, cărţi de programare, produse electronice şi bani, toate oferite de sponsorii concursului.

CITEŞTE ŞI: RECORD MONDIAL DOBORÂT la Galaţi! Războiul roboţilor, la CNVA (FOTO)

Citit 5445 ori Ultima modificare Marți, 15 Iulie 2014 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.