AFACERI virtuale pentru VIITORII ECONOMIŞTI, la "Dunărea de Jos"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

AFACERI virtuale pentru VIITORII ECONOMIŞTI, la "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, la iniţiativa Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, alături de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, Asociaţia Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, dar şi de alte şapte universităţi de prestigiu din România, a demarat un proiect - "SIMPRACT - Tranziţia de la şcoală la viaţa activă prin practică şi crearea de întreprinderi simulate" - prin care doreşte să le dezvolte studenţilor abilităţile decizionale şi spiritul antreprenorial.

Mai concret, la nivelul UDJG, proiectul are în vedere organizarea a trei întreprinderi virtuale, unde 225 de studenţi vor fi angajaţi, vor avea funcţii de conducere, vor lua decizii şi vor încerca să obţină profit.

Proiectul îşi propune să ofere unui grup de 800 de studenți ai UDJG şedinţe de consiliere şi orientare profesională individuale şi de grup, work-shopuri şi o şcoală de vară, dar şi servicii de consiliere în spaţiu virtual, astfel încât, la terminarea studiilor, un cursant să fie capabil să conducă propria afacere. În plus, 50 de studenţi din cei înscrişi vor putea face practică în firme reale din Galaţi.

Patroni şi angajaţi virtuali

Deocamdată, se caută studenţi de la “Dunărea de Jos” care doresc să devină antreprenori, nu neapărat viitori economişti, iar adresa unde se pot depune cereri este Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Toţi cei implicaţi vor învăţa să facă tranzacţii virtuale, în cadrul orelor de curs, vor exersa lucrul în echipă, miza finală fiind profitul companiei. La finalul perioadei sunt prevăzute premii în bani, iar echipa câştigătoare va merge mai departe, să concureze cu studenţi din ţară şi din străinătate, la diverse târguri naţionale şi europene ale întreprinderilor simulate.

“Juriul este format din şase profesori de la facultatea noastră - experţi în simularea afacerilor, acţiunile tinerilor sunt atent monitorizate şi validate de către ROCT - Centrala Rețelei Firmelor de Exercițiu/ Întreprinderilor Simulate din România. E un vis îndrăzneţ, până acum studenţii au concurat între ei, acum e momentul să lucreze în echipă, ca în viaţa reală”, a explicat conf. dr. Alexandru Căpăţână, responsabil cu acest proiect.

Citit 1242 ori Ultima modificare Luni, 15 Septembrie 2014 22:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.