Universitatea ar putea GĂZDUI elevii de la "Cuza", dacă Primăria amenajează Stadionul Portul Roşu

Universitatea ar putea GĂZDUI elevii de la "Cuza", dacă Primăria amenajează Stadionul Portul Roşu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a rezolva problema Colegiului Naţional Al. I Cuza“, care trebuie să se mute din clădirea revendicată, pentru care se plăteşte chirie, Universitatea a propus Primăriei Galaţi un parteneriat: găzduieşte, timp de cinci ani, elevii de la Cuza în clădirea de pe strada Gării unde a funcţionat în trecut Piscicultura, cerând la schimb municipalităţii să investească într-o bază modernă sportivă, cu nocturnă şi terenuri de sport pe Stadionul Portul Roşu, aflat în proprietatea unităţii de învăţământ.

“Noi vrem să facem multe aici, dar nu avem suma necesară. Am propus Primăriei acest parteneriat, aşteptăm un răspuns. Cei de la Cuza au venit să vadă imobilul şi le-a plăcut. Aşa că dacă se hotărăsc, noi putem muta cele trei ateliere de pictură care funcţionează în prezent, pentru a face loc elevilor. Sunt 28 de săli, mai mult decât suficiente pentru cei de la Cuza, a precizat Adrian Lungu, prorectorul Universităţii Dunărea de Jos.” Baza sportivă multifuncţională ar fi pentru toţi gălăţenii, spune conducerea Universităţii, iar studiul de fezabilitate e făcut deja.

“Spaţiul de pe Gării e generos. Vor trebui făcute lucrări de igienizare, clădirea fiind nefolosită de mai mulţi ani. Le vom face noi sau ei, după ce avem un răspuns final,” a mai precizat prorectorul Adrian Lungu. Propunerea Universităţii datează de la sfârşitul lunii noiembrie.

Citeşte şi: Colegiul "Cuza" se MUTĂ. VEZI unde ar urma să fie NOUL SEDIU

 

Citit 4091 ori Ultima modificare Vineri, 09 Ianuarie 2015 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.