MODERNIZARE la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi

MODERNIZARE la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Universităţii “Dunărea de Jos“ este mulţumită de felul în care s-a încheiat 2014: cu toate plăţile la zi şi programele de cercetare în grafic. “Programul nostru managerial a fost îndeplinit în proporţie de 90-95% după primii trei ani de mandat.  Singurul lucru pe care nu l-am realizat e legat de premierea cercetării, însă abia acum avem metodologia. Pentru Universitate anul 2014 a fost unul pozitiv,” a declarat prof. univ. dr. Iulian Bârsan, rectorul Universităţii, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, prorectorul Adrian Lungu a punctat liniile de dezvoltare ale instituţiei de învăţământ superior, pe anul acesta. Astfel, se doreşte modernizarea incintelor de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, respectiv Educaţie Fizică şi Sport, după modelul Campusului Ştiinţei dar şi parcurgerea unei etape importante în ceea ce priveşte deschiderea către studenţii străini: programe de licenţă cu predare exclusivă în limbi străine.

S-a finalizat deja un astfel de program la Facultatea de Arhitectură Navală. Alte două dosare sunt în lucru la A.R.A.C.I.S. pentru cei de la Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică. Date fiind solicitările, există mari şanse să organizăm, încă din vara lui 2015, admitere pentru studenţii străini, pe un astfel de program“, a declarat prof. univ. dr. Adrian Lungu.

De altfel, în 2014, Universitatea de stat de la Galaţi număra cu 219 studenţi străini, veniţi pe cont propriu valutar, mai mult decât în anul precedent.

“Dacă vom continua această deschidere, problemele cu cifrele de şcolarizare vor putea fi depăşite. La noi vin studenţi străini din Uniunea Europeană: avem cursanţi din Italia, Germania, Suedia, Norvegia, dar ne deschidem uşa şi către Est, de unde-i aşteptăm pe cei din afara Uniunii să vină să studieze la noi şi, de ce nu, să rămână aici”, a declarat Lungu.

Citit 1528 ori Ultima modificare Vineri, 09 Ianuarie 2015 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.