TINERII ŞI ORAŞUL/ Cei mai buni dintre studenţi, "economiştii dau ora exactă în toată lumea"

TINERII ŞI ORAŞUL/ Cei mai buni dintre studenţi, "economiştii dau ora exactă în toată lumea"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Spune Elena Ivaşcu, studenta cu media cea mai mare de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor


Elena-Valentina Ivaşcu are 22 de ani, vine din Pechea şi este studentă în anul III la specializarea Finanţe şi bănci, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. E pasionată de actorie, de călătorii, fotografii şi, evident, de domeniul economic. E cea mai bună din an, cu o medie de 9,88 şi spune că învaţă nu pentru rezultate, ci pentru viitoarea sa carieră. Se visează un economist de top, conducând o afacere, în România sau undeva pe Wall Street! Este de părere că şi-a ales o meserie de viitor şi că cine se vrea economist studiază fără să ţină cont de medii şi examene. “E o investiţie pe care o faci pentru tine şi care se amortizează în timp.”

- Există un spirit de concurenţă între tine şi colegii tăi?

- Există. Asta mă ţine în priză şi mă ajută să fiu cea mai bună.

- Crezi că rezultatele tale te vor ajuta să te integrezi mai uşor pe piaţa muncii?

- Sper să mă ajute. Partea teoretică, reflectată în notele obţinute, dovedeşte implicarea mea, dar nu reprezintă un ajutor efectiv în găsirea unui loc de muncă. În schimb, partea practică, cum ar fi activităţile extra-curriculare - firmele virtuale, vizitele la angajator, activităţile de voluntariat - reprezintă un plus. Cine arată interes pentru domeniu încă de pe băncile şcolii şi ţine legătura cu angajatorii are mai multe şanse să îşi găsească o slujbă bună.

- Cei mai mulţi tineri fac astăzi o facultate, fără să se gândească prea mult la viitor. Crezi că e important sa-ţi urmezi pasiunile?

- Este important ca tinerii să ştie ce le place, în primul rând. Să închidă ochii şi să vizualizeze unde se văd peste zece ani. Şi apoi să aleagă facultatea care să-i ajute să-şi împlinească visul. Pentru că atunci când îţi place ceva, te dedici şi doar aşa ai şi satisfacţii, iar rezultatele pot depăşi nivelul aşteptărilor.

- Consideri că studenţii care reuşesc să obţină rezultate foarte bune în facultate ar trebui valorificaţi mai mult?

- Da, ar putea fi implicaţi în proiecte, ar putea fi îndrumaţi către burse şi programe de cercetare. Dincolo de rezultatul concret, ei trebuie valorificaţi mai mult, întrucât aşa pot avea oportunitatea de a transpune în practică bagajul de cunoştinţe.

- Tu de ce ai ales FEAA?

- Pentru că mi-a plăcut matematica şi nu mă văd făcând altceva decât lucrând cu cifre. Economia e un domeniu care m-a fascinat de mică. Mi-aş dori să am firma mea, mi se pare interesant să creezi ceva de la zero şi să administrezi una sau mai multe companii. Economiştii dau ora exactă în Europa şi în toată lumea, e un fapt cunoscut!

- Ce se poate face ca economist la Galați?

- Multe. Trebuie doar puţină ambiţie, determinare şi dragoste pentru oraş.


CITEŞTE ŞI: Andreea Bureschi şi pasiunea pentru KARATE: De la filmele cu Jackie Chan, la PERFORMANŢĂ SPORTIVĂ

Citit 1407 ori Ultima modificare Luni, 23 Februarie 2015 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.