Un nou Club Kiwanis, format din elevi bursieri

Un nou Club Kiwanis, format din elevi bursieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În decembrie 2014, bursierii kiwanis, douăzeci dintre cei mai buni elevi ai liceelor gălăţene, au alcătuit un nou club Kiwanis, intitulat Star Key Club Galaţi. Acesta esta cel de-al patrulea şi cel mai tânăr vlăstar Kiwanis din Galaţi, care participă la acţiunile de binefacere pe care Clubul Kiwanis le întreprinde.

Astfel, membrii noului club au participat, alături de membrele clubului sponsor, la acţiunea "Bucurii pentru copii, de Crăciun", organizată la Şcoala Specială "Constantin Pufan". Au fost împărţite jucării şi dulciuri, în valoare de 4.000 lei, unui număr de 35 de copii.

Nicoleta Popa, clasa a XII-a la CNVA, văzând ce probleme grave au cei peste 200 de copii cu handicap, a declarat: "Mi-a schimbat viaţa această vizită. Sunt fericită că sunt sănătoasă".

La ultima întâlnire dintre cele două cluburi, când bursierilor le-a fost înmânată bursa Kiwanis pe luna februarie, tinerii s-au angajat să participe şi la următoarele acţiuni. Doamnele Mariana Mirică (preşedintă), Viorica Macovei, Georgeta Praisler şi Valeria Tudosă au prezentat câteva dintre proiectele naţionale şi internaţionale la care contribuie şi cluburile din Galaţi. Pentru "CHAUSSURES", acţiune care va fi iniţiată de Districtul France-Monaco pentru copiii nevoiaşi din satele din România în lunile februarie-martie, toate cele patru cluburi din Galaţi vor cumpăra încălţăminte pentru copiii cei mai nevoiaşi din Lieşti, Pechea şi Costache Negri. De asemenea, se vor mai organiza: Ziua Francofoniei, Congresul Naţional Kiwanis la Bucureşti, tabăra internaţională din Cehia, organizată pentru voluntarii Kiwanis, taberele pentru copiii bolnavi de cancer şi hemofilie din Italia şi România.

Cu cât mai mulţi voluntari, cu atât mai mulţi copii vor putea fi beneficiarii acestui ajutor, atât cei sănătoşi şi merituoşi, cât şi cei cu probleme de sănătate, cu neajunsuri materiale şi morale.


CITEŞTE ŞI: TINERII ŞI ORAŞUL/ CNVA, o şcoală cu istorie - secretele din spatele bustului

Citit 2050 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Martie 2015 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.