"Când îţi doreşti cu adevărat, reuşeşti!". Care este Everestul elevilor tecuceni?

"Când îţi doreşti cu adevărat, reuşeşti!". Care este Everestul elevilor tecuceni?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alpinistul Tiberiu Pintilie şi-a continuat prelegerile despre atingerea idealului pe care şi-l fixează fiecare. Pe 18 martie, gălăţeanul care a făcut parte din singura expediţie sută la sută românească pe Everest le-a vorbit elevilor de la Colegiul Naţional Calistrat Hogaş din Tecuci despre idealuri, despre munca pe care trebuie să o depună fiecare pentru atingerea acelui ideal, dar şi despre modelele pe care trebuie să le urmeze tinerii.

În sala studio a Casei de Cultură din Tecuci, aproximativ 120 de liceeni, dar şi câţiva profesori, au interacţionat cu Tiberiu, timp de două ore. Interesul a fost foarte ridicat, iar o mare parte dintre elevii prezenţi şi-au spus, fără reţineri, Everestul. „Visul meu este să ajung cel mai bun medic neurochirurg din ţară şi să dovedesc că sistemul medical încă trăieşte prin intermediul tinerilor”, a spus o elevă.

Dacă mulţi dintre cei prezenţi au susţinut că îşi doresc o carieră în domeniul medical şi farmaceutic, o tânără a ieşit din tipare şi le-a spus tuturor că vrea să devină... jurnalistă. „Consider că e o meserie palpitantă, frumoasă, şi care mă poate face să simt că trăiesc. Vreau să lucrez cu oameni, să scriu despre ei şi să fiu vocea lor”, a declarat eleva.

Liceenii care şi-au făcut publice idealurile au fost răsplătiţi cu vederi din Tibet şi din urcuşul pe Everest. Cei mai timizi sau care nu au apucat să mai ia cuvântul îşi pot împărtăşi convingerile pe www.everestultau.ro/spune, unde au şansa de a câştiga mai multe premii.

Evenimentul principal al proiectului „Care este Everestul tău?”, desfăşurat în licee din Galaţi şi Tecuci, va avea loc, pe 7 aprilie, la Sala Sporturilor din Galaţi.


CITEŞTE ŞI: ALPINISTUL Tiberiu Pintilie, ÎNVINGĂTOR pe cel mai friguros munte din lume

Citit 1294 ori Ultima modificare Joi, 19 Martie 2015 20:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.