TINERII ŞI ORAŞUL/ Proiect cu finanţare europeană, la Facultatea de Arhitectură Navală din Galaţi

TINERII ŞI ORAŞUL/ Proiect cu finanţare europeană, la Facultatea de Arhitectură Navală din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recent, a avut loc, la Galaţi, a patra reuniune din cadrul proiectului european LLP Grundtvig "Water Activities and Vitality in Environmental Spaces" (WAVES), în care este implicată Facultatea de Arhitectură Navală din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos”. Proiectul este realizat în parteneriat cu alte patru organizaţii, din Anglia, Portugalia, Italia şi Turcia, şi este structurat în activităţi ce presupun schimburi de bune practici în domenii educaţionale. Principalul partener local este ONG-ul "Tinerii şi Viitorul".

În derularea activităţilor din România au fost implicate zece cadre didactice universitare din cadrul facultăţii şi studenţii care alcătuiesc grupul de formatori în lucrul cu persoanele cu nevoi speciale. Acțiunile desfăşurate la Galaţi, timp de cinci zile, au cuprins: prezentări, în prima zi, la Muzeul de Ştiinţele Naturii, ale fiecărui partener, privind activităţile derulate cu adulţii cu nevoi speciale, urmate de o expoziție cu principalele lucrări ale fiecărei ţări participante.  În cea de-a doua zi, s-a derulat partea ştiinţifică a Conferinţei WAVES, cu titlul: „Environmental issues in terms of ecology and its protection.” Cadrele didactice implicate, specialişti pe probleme de mediu şi partenerii proiectului au prezentat lucrări ştiinţifice pe probleme de ecologie. Oaspeții au vizitat Şantierul Damen Galaţi, dar şi laboratoarele şi bazinul de carene din cadrul Facultăţii de Arhitectură Navală. În cea de-a treia zi s-au realizat activităţi sportive pe faleză Dunării, la care au participat studenţii voluntari, împreună cu adulţi dezavantajaţi din grupul ţintă. În final, oaspeţii au avut ocazia să cunoască Delta Dunării.

„Toţi participanţii s-au întors acasă cu o experienţă bogată legată de tema proiectului, de comunicarea şi de schimbul de bune practici pe problemele adulţilor dezavantajaţi, dar şi pe probleme legate de protecţia mediului. Schimburile interculturale ce au avut loc au fost foarte interesante şi profunde, oaspeţii reuşind să cunoască îndeaproape ospitalitatea şi elementele culturale româneşti în totalitate - istorie, tradiţii şi obiceiuri, aspecte culinare, muzică şi dansuri”, a declarat conf. univ. dr. ing. ec. Carmen Gasparotti, coordonatorul parteneriatului.

Proiectul european ˝Water Activities and Vitality in Environmental Spaces˝ se desfăşoară în perioada 2013-2015 şi este finanţat de Comisia Europeană.

Citit 1759 ori Ultima modificare Luni, 18 Mai 2015 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.