SUBIECTE-CAPCANĂ la matematică la EVALUAREA de la clasa a IV-a

SUBIECTE-CAPCANĂ la matematică la EVALUAREA de la clasa a IV-a
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste 5.300 de elevi gălăţeni de clasa a IV-a au susţinut miercuri, 27 mai, evaluarea naţională la matematică. Cadrele didactice care au fost în comisiile de organizare susţin că n-au întâmpinat probleme legate de descărcarea subiectelor, experienţa spunându-şi cuvântul: "Am fost pregătiţi cu mai multe programe pentru descărcarea subiectelor, aşa că n-am avut probleme organizatorice", ne-a spus directoarea de la Şcoala Nr. 28, Camelia Bucşă.

Deşi susţin că testele au fost accesibile şi că elevii s-au încadrat în timp, învăţătorii de la clasele a IV-a cred că vor fi şi greşeli determinate fie de neatenţie, fie unor noţiuni pe care elevii nu le-au aprofundat suficient.

"Unele subiecte au fost accesibile, nu le-au ridicat probleme elevilor. Dar au fost şi cerinţe-capcană. De exemplu, li s-a cerut să calculeze cu câte grade a urcat temperatura de la minus trei grade Celsius la plus trei grade. Noi nu am lucrat cu numere negative şi am văzut că unii elevi nu s-au descurcat. Apoi, i-a încurcat şi elefantul format din figuri geometrice. Li s-a cerut să spună câte pătrate şi câte triunghiuri sunt. Erau două triunghiuri care împreună formau un pătrat. Elevii l-au numărat şi pe acela la pătrare, deşi nu trebuia", ne-a declarat Mioara Goidescu, învăţătoare la Şcoala Nr. 12

Citit 2671 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2015 17:24

3 comentarii

 • postat de varza
  Duminică, 31 Mai 2015 00:42
  176.223.50.***
  P.S Doamna invatatoare avea perfecta dreptate,ceilalti habar nu au sa inteleaga o intrebare capcana.
  0
  2
  Raportează
 • postat de janutu
  Duminică, 31 Mai 2015 00:37
  176.223.50.***
  Trebuie sa cititi mai atent cerinta. Se cerea sa se numere figurile din care era alcatuit acel desen si NU cate figure de vad in desen.....e o mare diferenta.
  0
  2
  Raportează
 • postat de pai da
  Joi, 28 Mai 2015 10:35
  193.194.132.***
  Domnilor de la VL, subit sunt primul care comenteaza? Unde sunt celelalte 3 comenatarii de dimineata? Cenzuram ca pe vremea lu' raposatu'? Adica daca lumea s-a prins ca doamna invatatoare nu a rezolvat corect o "intrebare capcana" de nivelul clasei a IV-a (caci da, acel patrat format din 2 triunghiuri se numara, la fel ca si un patrat format din 4 triunghiuri sau indiferent de cate linii sunt incluse in acel patrat), voi trebuie sa scoateti acele comentarii?
  2
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.