EVALUARE NAŢIONALĂ/ Marţi, proba la română şi la o limbă modernă pentru elevii din clasele a VI-a

EVALUARE NAŢIONALĂ/ Marţi, proba la română şi la o limbă modernă pentru elevii din clasele a VI-a
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 5.100 de elevi de clasa a VI-a din judeţul Galaţi vor susţine marţi, 2 iunie, proba la limbă şi comunicare română şi o limbă străină, urmând ca pe 3 iunie să dea testare la matematică şi ştiinţele naturii (matematică, fizică, biologie). 

Durata rezolvării subiectelor de la clasa a VI-a este 60 de minute. Testarea se desfăşoară în timpul orelor, în funcţie de programul fiecărei şcoli.

Subiectele sunt împărţite de către un profesor care nu predă la clasa respectivă; acesta este asistat de un alt profesor, care de asemenea nu are ore la elevii evaluaţi.

Notarea testelor se realizează în şcoala în care elevii au susţinut evaluările, de către profesorii din unitatea respectivă. La testul de limbă şi comunicare, lucrările elevilor sunt evaluate de doi profesori: unul de limba şi literatura română, celalalt de limba modernă. La testul de matematica şi ştiinţe ale naturii, lucrările sunt notate de trei profesori: unul de matematică, unul de fizică şi unul de biologie.

Notele la aceste teste nu sunt trecute în catalog, nu sunt făcute publice altor persoane, decât elevului în cauză şi părinţilor acestora. Totodată, pe baza rezultatelor obţinute, profesorii de la clasă vor stabili un plan individual de învăţare.

Citit 1809 ori Ultima modificare Duminică, 31 Mai 2015 15:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.