REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2015/ Galaţiul - 11 MEDII DE ZECE, dar şi o şcoală cu ZERO PROMOVABILITATE

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2015/ Galaţiul - 11 MEDII DE ZECE, dar şi o şcoală cu ZERO PROMOVABILITATE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Anul acesta s-au înregistrat 11 medii de zece, dar şi 28 de medii între 1,00 şi 1,95 * 11 gimnazii au toţi elevii promovaţi

Pentru prima dată, notele la Evaluarea Naţională au fost afişate pe un portal special conceput de SIVECO pentru site-ul Ministerului Educaţiei. Conform calculelor după metodologia de organizare a examenului, la Galaţi s-a înregistrat o promovabilitate de peste 80 la sută, cu 12 procente mai mare decât cea de anul trecut. Dacă însă la Evaluare s-ar aplica regulile de la bacalaureat şi anume să fie consideraţi promovaţi doar elevii care au obţinut peste 5,00 la ambele discipline de examen, promovabilitatea ar fi mult mai mică. La evaluare se iau în calcul mediile obţinute de elevi, astfel că este considerat promovat un elev care, de exemplu, la matematică are nota 4,00, dar a obţinut 6,00 la limba şi literatura română. 

Care sunt cei 11 campioni ai Evaluării

Dacă anul trecut doar cinci elevi din Galaţi obţineau medii de zece curat, acum a plouat cu note maxime, aproape ca în 2013, când zece elevi gălăţeni au reuşit aceeaşi performanţă. 

Iată care sunt cei 11 campioni ai gimnaziştilor: Diana Cristina Apostol, Alexandra Buruiană, Alexandru Miron, Paul Oprea, Ana Corina Tudose - toţi cinci de la CNVA, Vlad Ene şi Mihnea Savin - ambii de la Şcoala Nr. 28, Eleva Vâlcescu şi Andreea Spînu - de la Şcoala nr. 13, Irina Şerban de la Şcoala Nr. 2 şi Cosmina Dumitraşc de la Şcoala Nr. 38.

CNVA-ul pe primul loc în top 50

Ministerul Educaţiei a alcătuit un top al celor mai bune 50 de şcoli din ţară cu cele mai mari medii la Evaluarea naţională 2015, iar Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi a ieşit pe primul loc.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educaţiei, media generală a mediilor absolvenţilor de gimnaziu la examenele naţionale este 9,62, la acest colegiu.

În top 50 cele mai bune şcoli la Evaluare Naţională 2015 a intrat şi Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Tecuci, ca ocupant al poziţiei 30, cu media generală 9,23.

Sunt 11 unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi care au obţinut procent de promovare 100 la sută: CNVA, Cuza, Racoviţă, "Dunărea", "Spiru Haret" Tecuci, Şcolile nr. 29, 28, 5, 11 din Galaţi, Şcoala din Smulţi şi Şcoala din Vânători.

La polul opus, singura unitate de învăţământ în care niciun elev nu a obţinut medie peste 5,00 este anul acesta din Galaţi, Şcoala "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel". Rezultate slabe au fost şi la Şcoala "Gh. Petraşcu" din Tecuci, la Şcoala din Drăguşeni, cea din Slivna şi la Şcoala "Victor I. Popa" din Iveşti. 

Contestaţii mai puţine decât anul trecut

Elevii nemulţumiţi de notele obţinute la Evaluarea Naţională au depus vineri seară contestaţii. În total, s-au înregistrat 448 de cereri, dintre care cele mai multe la română - 275. La matematică au fost doar 173 de solicitări pentru recorectarea tezelor.

Faţă de anul trecut când s-au înregistrat peste 600 de contestaţii, numărul solicitărilor a fost mai mic.

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2015 se vor afişa marţi, 30 iunie 2015.

Citit 7920 ori Ultima modificare Marți, 30 Iunie 2015 13:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.