DEFINITIVAT 2015: Iată câte cadre didactice au promovat în urma contestaţiilor

DEFINITIVAT 2015: Iată câte cadre didactice au promovat în urma contestaţiilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Doar patru cadre didactice din judeţul Galaţi au promovat examenul de definitivat în urma contestaţiilor. Prin urmare, procentul de promovare a crescut de la 46,79 la 49,35 la sută.

"Dintre cele 57 de contestaţii, doar zece au fost rezolvate favorabil, dar numai patru au primit cel puţin 8,00, atât cât era necesar pentru promovare. 11 au primit note mai mici. Cea mai mare diferenţă de notare este de 2,20 puncte, de la 6,00 la 8,20", ne-a declarat inspectoarea general-adjunctă Diamanta Bulai, preşedinta comisiei de definitivat.

Înainte de contestaţii, aşa cum a precizat anterior, numai 46,7 la sută dintre profesori au promovat examenul, reuşind să obţină minim nota 8,00. "Este mult sub aşteptările noastre. Anul trecut am avut o promovare de 69,51 la sută. În plus, anul acesta s-au retras şi foarte mulţi din examen. Nu au fost foarte grele subiectele, dar probabil candidaţii nu s-au aşteptat să primească aşa ceva. Nu am alte explicaţii", spune Diamanta Bulai.

Citit 1686 ori Ultima modificare Luni, 20 Iulie 2015 16:55

1 comentariu

 • postat de MacAddy
  Marți, 21 Iulie 2015 13:18
  83.103.186.***
  anu trecut au copiat de au rupt. daca profesorii nu sunt in stare sa isi treaca propriile examene ce asteptari sa mai avem legate de educatia data catre cei care trebuie sa o primeasca. si ne mai miram cum se prabuseste invatamantul in romania, prabusire care incepe din varf , di(n)rect de la minister, care tot freaca programa aia scolara de parca vor sa demonstreze cuiva cat de prosti sunt romanii. dupa care vin profesorii care sunt cum sunt. (scuze fata de ADEVARATII PROFESORI) dupa care vin parintii. dar toata lumea da vina pe elevi/studenti care saracii habar nu au ce vor de la viata.
  PS: cred ca am cam deviat de la subiect.
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.