×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: /home/www/vlg2017/htdocs/images/galerie/elevimerit22
×

Observație

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerie/elevimerit22
Patru gălăţeni au bursa "Meritul olimpic"

Patru gălăţeni au bursa "Meritul olimpic"

În foto, cei patru, în ordinea enumerată mai jos
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
4 comentarii

Ministerul Educaţiei a publicat recent lista elevilor care au câştigat distincţii la olimpiadele internaţionale. Printre cei 114 elevi din România care vor beneficia de bursa "Meritul olimpic" se numără şi patru gălăţeni, toţi premiaţi la două sau chiar trei concursuri internaţionale.

Cuantumul bursei pentru premiul I sau medalie de aur este 900 de lei lunar, pentru premiul al doilea, respectiv medalie de argint, este de 675 de lei lunar, iar pentru bronz sau premiul al III-lea, de 450 de lei.

Cele mai multe premii internaţionale au fost câştigate anul acesta de Simona Diaconu din Tecuci, fostă elevă a Colegiului "Spiru Haret", actualmente absolventă a Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, viitoare studentă la Princeton. Ea are anul acesta două medalii de aur, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete şi la Olimpiada Internaţională de Matematică şi una de argint, la Balcaniada Seniorilor la Matematică.

Tot două medalii de aur are şi fostul elev al CNVA, Ştefan Eniceicu, (care învaţă în prezent la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) la Olimpiada Internaţională de Fizică şi la Olimpiada de Fizică pentru ţările asiatice.

Robert Râclea, elev de la CNVA, are o medalie de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară "Tuymaada" şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie.

Absolvent de CNVA la numai 16 ani, Andrei Bogdan Puiu este dublu medaliat cu bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică şi la Balcaniada Seniorilor de Matematică.

Deşi mai avem un elev gălăţean calificat la o olimpiadă internaţională care ar putea aduce un premiu Galaţiului, Cosmin Andrei - şi el fost elev al CNVA, actualmente elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, el nu este deocamdată trecut pe listă, pentru că Olimpiada de Astrofizică nu s-a desfăşurat încă.

{gallery}elevimerit22{/gallery}

Citit 3287 ori Ultima modificare Marți, 21 Iulie 2015 19:31

4 comentarii

 • postat de SrednaGora Sâmbătă, 25 Iulie 2015 00:37 5.13.244.*** Link la comentariu
  0
  1

  Bine punctat, Irima Corneliu !
  Si bursa meritul olimpic pentru medalia de aur reprezinta, de fapt, salariul mediu pe economie si se actualizeaza odata cu acesta. Mai multa documentare nu ar strica.

  Raportează
 • postat de Gabriela Vineri, 24 Iulie 2015 12:13 109.99.225.*** Link la comentariu
  0
  2

  rectific, aveti dreptate dle Irimia!

  Raportează
 • postat de Gabriela Vineri, 24 Iulie 2015 12:10 109.99.225.*** Link la comentariu
  1
  2

  numai unul din cei doi galateni a studiat la ICHB la Bucuresti, din clasa a VIII-a parca , celalalt a terminat CNVA-ul deci e galatean cu acte in regula!

  Raportează
 • postat de irimia corneliu Joi, 23 Iulie 2015 13:18 87.162.242.*** Link la comentariu
  0
  7

  ICHB...2 galateni...ne mandrim ca s\au nascut aici !!! ca i\am invatat sa scrie si sa citasca...ca meritele pt performantele lor trebuie atribuite bucurestenilor ....asa e ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.