PROIECT derulat de Universitatea "Dunărea de Jos": 360 de STUDENŢI vor face PRACTICĂ LA ANGAJATORI

PROIECT derulat de Universitatea "Dunărea de Jos": 360 de STUDENŢI vor face PRACTICĂ LA ANGAJATORI
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" a lansat un proiect prin care îşi propune să asigurare stagii de practică pentru un grup de 360 de studenţi, din anii II şi III, de la specializările: Matematică-Informatică, Automatică şi informatică aplicată, Calculatoare, Electronică aplicată, Inginerie electronică şi telecomunicaţii, Inginerie electrică.

Studenţii vor efectua stagii de practică la 15 angajatori cu care universitatea a semnat deja parteneriate. Tinerii vor primi subvenţii în valoare de 10 lei/oră pentru participarea la aceste stagii, iar cei mai buni vor fi premiaţi, în funcţie de calitatea lucrărilor practice pe care le vor realiza la finalul celor cinci luni, cât durează implementarea proiectului.

Proiectul îşi propune facilitarea obţinerii unui loc de muncă, prin aplicarea în viaţa profesională reală a  cunoştinţelor obţinute de către studenţi în şcoală.

Managerul proiectului, lect. univ. dr. Camelia Frigioiu, şefa departamentului Matematică-Informatică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe şi Mediu, a precizat că scopul acestui proiect este să facă mai uşoară tranziţia de la şcoală la viaţa activă pentru studenţii din Universitatea „Dunărea de Jos”: „Vor fi repartizaţi maxim zece studenţi la un tutore de practică, astfel încât tinerii vor intra în contact direct cu viaţa activă care îi va aştepta după absolvirea facultăţii”.

Prorectorul Anca Nicolau a precizat că practica poate fi trecută în CV ca o primă experienţă de muncă.

Preşedintele senatului universităţii, Lucian Georgescu, consideră că proiectul valorifică o arie obligatorie pentru activitatea instituţiei de învăţământ: ”Sper să multiplicăm proiectele de acest tip, prin care să acoperim practica studenţilor pe o arie cât mai largă, la nivelul întregii universităţi", a declarat el.

Citit 2427 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2015 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.