ADMITERE "DUNĂREA DE JOS" 2015/ Patru facultăţi încă mai au locuri libere

ADMITERE "DUNĂREA DE JOS" 2015/ Patru facultăţi încă mai au locuri libere
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După ce admişii şi-au depus diplomele în original, facultăţile de la “Dunărea de Jos” au tras linie. Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor mai are jumătate dintre locurile bugetate disponibile, reiese de pe site-ul www.admitere.ugal.ro. La fel şi Facultatea de Inginerie, care va scoate la concurs 142 de locuri la buget neocupate, din cele 264. Cele mai multe locuri sunt la Ingineria materialelor (39) şi Ingineria mediului (38). Singura specializare care şi-a ocupat locurile e Ingineria autovehiculelor, un domeniu căutat, unde a fost o concurenţă de 1,7 pe loc. Şi Ingineria industrială sau cea a mediului mai au de completat jumătate de grupă (câte 16 locuri disponibile pentru fiecare specializare). Facultatea de Istorie mai are 15 locuri la buget disponibile la specializarea Sociologie, 15 la Istorie, şapte la Relaţii Internaţionale şi nouă la Teologie. Facultatea de Arte va mai scoate în toamnă la concurs cel puţin şase locuri bugetate disponibile, din care patru la Teatru şi artele spectacolului, unul la Arte vizuale şi unul la Muzică.

Reorganizări la SIA

La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (SIA) se va merge în toamnă doar cu două specializări din patru. Pentru că nu s-au ocupat locurile, cei care s-au înscris la Biotehnologii vor trebui să opteze pentru una din celelalte două specializări ce vor rămâne pentru toamnă: Ingineria produselor alimentare şi Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală. Asta nu înseamnă că biotehnologiile nu se vor mai face, ne asigură decanul facultăţii, prof. univ. dr. Petre Alexe. "Cei care doresc să facă cercetare şi să studieze biotehnologie, vor putea să o facă din anul III. Vom pune la dispoziţia studenţilor o grupă cu această specializare, la care nu renunţăm definitiv", explică Petre Alexe.

Absolvenţii de liceu care au optat pentru specializarea Ecologie şi protecţia mediului, în cadrul SIA, se vor putea transfera la specializarea similară de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu. "Ne păstrăm locurile, repartizate însă doar la cele două specializări. Suntem optimişti că se vor ocupa. Ştim că mulţi potenţiali candidaţi pentru ingineria alimentelor au optat acum pentru Medicină şi Farmacie, fiind atraşi de mirajul plecării în străinătate. Cred că nu va fi afectat numărul total de norme şi nu va fi nevoie să plece oameni din sistem. De la anul, vrem să reînfiinţăm zona de pescuit oceanic sau să ne îndreptăm către nutriţie şi asistenţă socială", a declarat decanul S.I.A.

Filosofia în conservare

La Facultatea de Istorie se vor scoate la concurs doar locurile pentru specializările Sociologie, Istorie, Teologie şi Relaţii Internaţionale. "La Filosofie, unde au fost doar patru candidaţi, locurile vor fi redistribuite către Sociologie. Nu mai scoatem la concurs specializarea, va intra în conservare", a declarat prof. univ. dr. Ivan Ivlampie, decanul Facultăţii de Istorie.

Ingineria merge mai departe

La Facultatea de Inginerie, se va merge în toamnă cu toate cele şase specializări şi cu toate locurile puse la bătaie în prima sesiune. "Sunt optimist. Ingineria este un domeniu de viitor, există o tendinţă la nivel mondial de reîntoarcere a industriei din Orient către Europa. Iar noi le oferim studenţilor noştri o pregătire temeinică în domeniu, programe plătite de practică în întreprinderi mari din Galaţi şi din regiune, parteneriate pentru voluntariat şi burse pentru studenţii din anii terminali, care variază între 500 şi 1.000 de lei pe lună. În plus, venim în sprijinul viitorilor ingineri cu un curs facultativ de terminologie în domeniul naval, astfel încât cei care se angajează în şantierele navale să beneficieze de un minim de cunoştinţe în domeniu", a declarat prof. univ. dr. Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Inginerie. Tot el a mai spus că, de la anul, se va înfiinţa în cadrul facultăţii un program de licenţă cu predare în limba engleză, pe Inginerie mecanică şi industrială, pentru a atrage studenţi străini, dar şi două masterate noi, unul în sudură şi un altul în domeniul criogeniei - instalaţii frigorifice. "Am avut o admitere mai bună anul acesta, cu 25 la sută, însă mulţi au optat pentru alte facultăţi. Vestea bună e că se reorganizează mica industrie şi tot mai multe firme ne solicită absolvenţi", a mai spus Cătălin Fetecău.

Foto Monica Zanet

Citit 6059 ori Ultima modificare Marți, 04 August 2015 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.