Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
2 comentarii

Olimpicii români, participanţi la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (27 iulie - 4 august, Indonezia), au obţinut două medalii de argint, şase medalii de bronz şi două menţiuni. La această ediţie a olimpiadei, România a participat cu două echipe, toţi cei 10 componenţi fiind premiaţi. În urma acestor rezultate, România a ocupat locul 5 în clasamentul pe naţiuni (din 41 participante).

Medaliile de argint au revenit gălăţeanului Dan-Ştefan Eniceicu (foto) şi lui Tudor Costel Creţu, în prezent aceştia fiind elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medaliile de bronz au fost răsplata pentru munca lui Tudor Suciu şi Paul-Andrei Draghiş, absolvenţi ai Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, respectiv Anca Drăgulescu, Răzvan-Octavian Radu (clasa a IX-a), Iuliana-Camelia Niţu (clasa a X-a) şi Andrei-Cătălin Răduc  (clasa a XI-a), toţi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Capitală. Menţiunile au fost obţinute de Cosmin Andrei (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Codrin Paul Oneci (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara).

Dan-Ştefan Eniceicu a fost elev la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri” din Galaţi, până în clasa a VIII-a, când a plecat la Bucureşti, la Liceul Internaţional de Informatică, unde a primit o bursă de studiu, din 2012, pentru rezultatele impresionante pe care le-a avut încă din gimnaziu la concursuri.

Citit 2671 ori Ultima modificare Miercuri, 12 August 2015 14:21

2 comentarii

 • postat de ion Joi, 13 August 2015 20:59 79.116.254.*** Link la comentariu
  1
  3

  si andrei cosmin e tot galatean. si el a facut primele 8 clase la cnva ca si stefan eniceicu. partinitor jurnalistul. sau poate insuficient informat. sau amandoua la un loc.sau....

  Raportează
 • postat de cetatean roman Miercuri, 12 August 2015 23:45 92.80.169.*** Link la comentariu
  0
  5

  Avem elevi prea buni.
  Dar nu sunt apreciati
  Felicitari

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.