EXCELENŢĂ ACADEMICĂ/ Două gălăţence, FINALISTE la „Studentul Român al Anului în Străinătate”

EXCELENŢĂ ACADEMICĂ/ Două gălăţence, FINALISTE la „Studentul Român al Anului în Străinătate”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Două gălăţence se află pe lista finaliştilor Concursului Ligii Studenţilor Români în Străinătate (LSRS) pentru Excelenţă Academică în Străinătate 2016. Este vorba despre Claudia Gabriela Mitrofan de la University of Cambridge, Marea Britanie, finalistă la secţiunea Europa Post-Universitar şi de Violeta Fridjoi, de la Université de Bordeaux, Franţa, la secţiunea Erasmus.

Potrivit comunicatului de presă remis redacţiei, ca în fiecare an, concursul din cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate aduce în prim planul societăţii româneşti o serie de tineri români cu rezultate academice şi extra-curiculare de excepţie. În concurs, la cele şapte categorii de anul acesta, s-au înscris peste 150 de studenţi români din toate colţurile lumii, de la universităţi de prestigiu internaţional, iar finaliştii au fost decişi de laureaţii ediţiilor precedente.

Selecţia finală va fi realizată de către un juriu alcătuit din: acad. prof. dr. Ionel Valentin Vlad, acad. prof. dr. Solomon Mărcuş, acad. prof. dr. Cristian Hera, dr. ing. Cicerone Rotaru, Horaţiu Mălaele şi dr. Călin Ciofu.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, care va avea loc la Palatul Parlamentului, pe 7 ianuarie 2016. Evenimentul va reuni peste 800 de participanţi la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti, studenţi şi tineri profesionişti, personalităţi din mediul academic şi sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental. Totodată, la eveniment vor urca pe scenă tineri artişti români de renume internaţional, alături de care invitaţii şi membrii Ligii vor sărbători şapte ani de activitate a LSRS.

Noi le ţinem pumnii celor două gălăţence!

Citit 1618 ori Ultima modificare Luni, 21 Decembrie 2015 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.