Ingeniozitate la Colegiul „Cuza”: Elevii, constructori de „case inteligente”

Ingeniozitate la Colegiul „Cuza”: Elevii, constructori de „case inteligente”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • „Casa inteligentă” este provocarea-concurs lansată de Institutul Tehnologic Hanze (HIT) din Olanda pentru cercul de robotică al Colegiului „Al. I. Cuza”. Organizatorul competiţiei este un fost elev de la Colegiul "Vasile Alecsandri", Claudiu Ilincaru care în prezent studiază la instituţia de învăţământ din Olanda. Acesta s-a aflat ieri la Galaţi, pentru lansarea competiţiei şi a fost însoţit de un cadru didactic de la HIT – Fenna Feenstra.

„Este un concurs care se va desfăşura on-line şi se va axa pe aplicaţii avansate cu senzori, astfel încât casele să poată fi dotate cu cât mai multe utilităţi de ultimă  generaţie. Aceiaşi senzori pot căpăta mai multe utilizări: să deschidă uşile automat, să retragă un perete sau acoperişul, dar şi aplicaţii mai sofisticate, cum ar fi să poţi porni maşina de spălat de pe  telefonul mobil, sau să pui în funcţiune centrala termică  cu puţin timp înainte să ajungi acasă. Să primeşti diverse informaţii pe telefon despre temperatura, umiditatea aerului din casă. Sunt o mulţime de beneficii pe care aceste tehnologii le-ar putea aduce”, ne spune Claudiu Ilincanu care susţine că a ales Colegiul „Cuza” deoarece aprecia de pe vremea când era elev activitatea acestui cerc de robotică înfiinţat de profesoara Cătălina Stanca.

În competiţie, alături de elevii de la „Cuza” au intrat alte două licee, din Timişoara şi din Bucureşti, dar şi instituţii de învăţământ din Bulgaria şi Olanda.

„Echipa câştigătoare din fiecare ţară va avea ca premiu o excursie în Olanda şi va include şi o vizită la HIT. Guvernul olandez este cel care suportă toate cheltuielile, deoarece se doreşte promovarea noilor tehnologii”, ne spune profesoara Fenna Feenstra.

Citit 3026 ori Ultima modificare Luni, 19 Martie 2012 23:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.