STUDENŢII gălăţeni au făcut practică în străinătate

STUDENŢII gălăţeni au făcut practică în străinătate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Proiectul „Sprijinirea tranziţiei studenţilor către piaţa muncii prin stagiile de practică inovatoarea în Regiunea de Sud-Est” a ajuns la final. Astfel, aproximativ 200 de studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au beneficiat de stagii de practică internaţională, 40 dintre acestea desfăşurându-se în Italia.

Obiectivul general al proiectului a vizat facilitarea tranziţiei de la universitate la piaţa forţei de muncă pentru studenţii înmatriculaţi în sistemul de învăţământ superior (licenţă şi master), în Regiunea de dezvoltare Sud-Est. Stagiile de practică şi teorie au fost realizate la sediile partenerilor instituţiei de învăţământ. În dezvoltarea unei pieţe a muncii moderne şi flexibile, care să permită dobândirea experienţei practice a studenţilor, necesară încă din timpul studiilor, s-au implicat operatori economici, viitori angajatori din domeniile inginerie electrică, mecanică, automatică şi arhitectură navală.

În cadrul proiectului au fost înscrişi şi au beneficiat de servicii de consiliere şi orientare profesională 190 de studenţi, dintre care 180 au participat la stagiile de practică puse la dispoziţie de către Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați şi Asociaţia Umbria Traning Center din Italia.

Perioada de implementare a proiectului a fost 8 iulie - 31 decembrie 2015, activităţile proiectului fiind susţinute în parteneriat cu Fundaţia S.A.T.E.A.N., Asociaţia European Academy şi Asociaţia UTC - Umbria Training Center din Italia.

Valoarea finanţării acordate de Fondul Social European a fost de 1.637.975,21 lei, valoarea finanţării acordate din bugetul naţional a fost de 226.326,19 lei, iar valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 1.912.104,00 lei.

Sursa foto: UDJG

Citit 1447 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2015 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.