Posibile COLABORĂRI între UDJG şi universităţile din Africa de Sud
Foto: Foto ”Viața liberă”, Ruxandra Podlisnic

Posibile COLABORĂRI între UDJG şi universităţile din Africa de Sud
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Africii de Sud în România, Thenjiwe Mtintso, a venit într-o vizită oficială la Universitatea „Dunărea de Jos”. Evenimentul a fost prilejuit de inaugurarea proiectului „UDJG Leadership - perspective asupra Leadershipului”, în cadrul căruia vor fi organizate conferinţe cu reprezentanţi mondiali ai acestui domeniu. „Intenţionăm ca în decursul unui an să invităm la universitate zece ambasadori. După un an, vom împărtăşi într-o carte experienţa celor zece întâlniri”, a precizat rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, Iulian Bîrsan.

Ambasadoarea a participat la o conferinţă, în cadrul căreia a fost evocată viaţa lui Nelson Mandela. „Suntem aici pentru a discuta despre leadership, care, pentru noi, este foarte important. Noi am fost norocoşi, pentru că personalitatea lui Nelson Mandela provine din Africa de Sud şi el a înţeles că drepturile omului sunt esenţiale. După atâţia ani petrecuţi în închisoare, mesajul său a fost unul pacifist, care îndemna la iertare”, a menţionat ambasadoarea Africii de Sud în România.

Românii, alături de sud-africani

Ambasadoarea Thenjiwe Mtintso a mai adăugat: „Scopul nostru este să deschidem o linie de colaborare dintre Universitatea din Gallaţi cu alte universităţi din Africa de Sud. Noi am fost capabili să ne obţinem libertatea inclusiv datorită suportului care a venit din România, deoarece am avut studenţi în exil, care şi-au făcut studiile la Cluj, Timişoara sau Bucureşti. Câţiva dintre aceştia sunt doctori sau chiar miniştri ai guvernului sud-african. În ciuda acelor vremuri grele pe care le avea şi România, sud-africanii au simţit solidaritatea şi ajutorul românilor, care poate continua pe linia universităţii de la Galaţi. S-a ivit posibilitatea colaborării cu un departament care se ocupă de construcţia de nave, al unei facultăţi dintr-o universitate din Cape Town. Pe de altă parte, ne-am dori să se realizeze schimburi de experienţă între profesori, apoi între studenţi”, a concluzionat ambasadoarea.

Citit 1561 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2016 01:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.