CEL MAI TÂNĂR PRORECTOR de la ”Dunărea de Jos”: ”Mizez pe deschidere şi dialog”

CEL MAI TÂNĂR PRORECTOR de la ”Dunărea de Jos”: ”Mizez pe deschidere şi dialog”
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

* Susţine Ştefan Baltă, care are doar 33 de ani


Are 33 de ani, e căsătorit, cu doi copii şi Universitatea i-a devenit casă din 2008, când, din absolvent, a ajuns preparator. A îndeplinit până acum trei funcţii de conducere: prodecan la Facultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului, director al Departamentului de ingineria mediului şi securităţii în industrie, în cadrul Facultăţii de Inginerie şi membru în Comisia de calitate a Universităţii “Dunărea de Jos”. Ştefan Baltă este cel mai tânăr prorector pe care l-a avut Universitatea până acum şi are ca atribuţii asigurarea calităţii, strategia universitară, relaţia cu studenţii şi promovarea imaginii instituţiei de învăţământ superior. Spune, în glumă, că avantajul tinereţii este optimismul în care reuşeşte să îmbrace lucrurile. Îşi doreşte să reinventeze calitatea procesului educaţional şi a serviciilor oferite de Universitate.

Avem nevoie de promovare

Primul lucru în agendă este un nou site. “Nu avem un site care să ne ajute să ne promovăm în afara graniţelor judeţului şi ale ţării, care să fie măcar în română şi în engleză. Care să nu conţină şi informaţii cu uz intern, destinate cadrelor didactice – acestea se pot accesa de pe o altă platformă. Ne tot chinuim să construim un site nou de vreo doi ani, din păcate nu vom reuşi acest lucru până în admiterea lui 2016, pentru că sunt multe informaţii de încărcat. Avem multe lucruri de arătat, vrem să ne promovăm la adevărata valoare, suntem o Universitate competitivă în zonă şi vrem să se ştie acest lucru”, spune Baltă. Tot el mai spune că vrea să dezvolte ideea de caravană de promovare. “Echipa noastră a ajuns până în Ialomiţa cu campania. Avem un mesaj unitar, de promovare a tuturor celor 14 facultăţi. Vrem să ne facem cunoscuţi în rândul liceenilor. Tinerii din ţară şi din străinătate trebuie să ştie că facem învăţământ de calitate, avem facultăţi cu tradiţie într-un oraş ce presupune costuri modice de supravieţuire şi oferim cazare în campus la preţuri atractive. Mizăm pe specializări cu predare în limbi străine, iar pentru cele care sunt în română oferim un an pregătitor, în care studenţii străini să înveţe limba noastră”, explică Baltă.

Dialog cu autorităţile şi mediul economic

În ceea ce priveşte strategia universitară, prorectorul îşi doreşte un parteneriat mai bun cu autorităţile locale. “Suntem un oraş universitar, iar investitorii trebuie să ştie lucrul acesta. Dacă nu avem un dialog cu factorii de decizie ai oraşului şi judeţului, Galaţiul nu va atrage oameni de afaceri, iar noi nu vom avea studenţi din alte judeţe. Mizez pe deschidere şi dialog”, explică Baltă. În ceea ce priveşte mediul economic, prorectorul spune că îşi doreşte dialog cu principalii agenţi economici inclusiv în chestiuni legate de conţinutul procesului didactic. “Vrem să reglementăm practica, să învăţăm studenţii să folosească programe care sunt acum utilizate în producţie”, spune Ştefan Baltă.

Studenţi mai implicaţi

Tânărul prorector are o relaţie bună cu studenţii. Dar îşi doreşte una şi mai bună. “Vreau să îi văd mai implicaţi, mai curajoşi. Să îşi cunoască drepturile şi să vină cu propuneri. Îmi doresc o Ligă a studenţilor mai puternică. Am promis că voi fi prezent la toate evenimentele organizate de LSG, invitat sau nu. Uşa mea e deschisă studenţilor, îi aştept să ne ajute să construim o imagine bună Universităţii, pentru că până la urmă, cei care ne promovează cel mai bine sunt absolvenţii”, a declarat prorectorul Ştefan Baltă.

Citit 9024 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2016 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.