Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
5 comentarii

UPDATE - 81,9 la sută dintre absolvenţii de gimnaziu din judeţul Galaţi au promovat examenul de Evaluare Naţională, arată datele iniţiale furnizate de Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Această rată de promovare situează judeţul nostru pe un onorabil loc cinci în ţară. După afişarea rezultatelor preliminare, vineri după-amiază, elevii nemulţumiţi de notele obţinute au putut depune contestaţii, tot vineri, în intervalul orar 16,00-20,00. Rezultate finale vor fi afişate marţi, 5 iulie, a precizat Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.


O singură elevă din judeţul Galaţi a reuşit să obţină media maximă la Evaluarea Naţională din acest an. Campioana gimnaziştilor gălăţeni se numeşte Teodora Alexandra Filip şi a fost elevă a Şcolii Gimnaziale "Constantin Gh. Marinescu" din Galaţi. Spre deosebire de acest an, în 2015, 11 elevi gălăţeni reuşiseră să obţină media maximă la Evaluarea Naţională.

Proba de la Limba şi Literatura Română pare să le fi creat mai multe probleme absolvenţilor gălăţeni de gimnaziu decât cea de la Matematică. Doar 13 elevi au reuşit să obţină nota 10 la Limba Română, în vreme ce la Matematică nota maximă a fost obţinută de 80 de elevi. În total, pe baza rezultatelor afişate înainte de contestaţii, 510 elevi din Galaţi au reuşit să obţină medii de la 9,00 în sus la Evaluarea Naţională.

La capătul celălalt al clasamentului, doi elevi gălăţeni au "reuşit" contraperformanţa de a pica examenul cu media 1,00. În total, în judeţul Galaţi au fost înregistrate 27 de medii cuprinse între 1,00 şi 1,97. Dintre cei 3.917 elevi înscrişi la Evaluarea Naţională, 100 au absentat de la una sau de la ambele probe ale examenului.

Lista completă a candidaţilor în ordine alfabetică, în funcţie de medie, precum şi de şcoala de provenienţă poate fi consultată pe portalul pus la dispoziţie de Ministerul Edcuaţiei, al adresa http://evaluare.edu.ro/DefaultI.aspx - CLICK AICI.

Citit 12192 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 00:04

5 comentarii

 • postat de @@ Marți, 05 Iulie 2016 13:09 5.13.136.*** Link la comentariu
  3
  2

  Prea usor se da la mate la evaluare. Notele de la materia asta sunt praf in ochi, iar adevarul crud iese la iveala la BAC.

  Raportează
 • postat de Ana List Luni, 04 Iulie 2016 21:44 89.136.231.*** Link la comentariu
  1
  3

  ,,Subiecte usoare, note mici....La ce sa ne gandim?'' Mai @Doru, in ce relatie esti tu cu educatia? Stii cu ce se mananca? Te afli in treaba pe aici numai ca sa fii ,,Gica-Contra''. Ramai cu farmacia ta ca e mai bine. Dar poate ca si pe acolo esti numai ca sa omori oameni. 81,9% promovabilitate e un procent excelent. Locul 5 pe tara este iarasi excelent. Oamenii nu se nasc egali ca disponibilitati intelectuale si nici nu se dezvolta egal. Unii sunt predispusi spre activitati practice absolut necesare pentru societate. Nu le au cu scoala dar le au cu oieritul, vacaritul si alte mestesuguri. Ai analizat lista? Se vede totusi ca avem tineret capabil si profesori exceptionali.. Felicitari tuturor cadrelor didactice (educatoare, invatatori/invatatoare, profesori) care i-au pregatit pe acesti elevi. ,,subiecte usoare''? Pun pariu ca tu nu te-ai fi descurcat mai bine.

  Raportează
 • postat de Anastasia Luni, 04 Iulie 2016 17:49 92.80.172.*** Link la comentariu
  0
  6

  De ce nu scrieti si despre urmatorii elevi? Doar primul conteaza? Uitati-va si vedeti ca pe locul al treilea este o eleva din mediul rural...despre ea as fi vrut sa citesc ceva...este intr-adevar o reusita. In ziarul Adevarul de Cluj apare un articol similar , cu un elev din rural care a reusit sa ia o nota mai mare ca elevii de la colegiile din oras. Asta ca sa nu se mai zica despre rural ce se zice...

  Raportează
 • postat de mihai Luni, 04 Iulie 2016 09:56 93.114.121.*** Link la comentariu
  0
  3

  Nu a fost foarte greu la limba romana,dar putina neatentie poate duce la un rezultat neasteptat. Nepoata mea a reusit sa greseasca sinonimul cuvantului "vesnic", desi a lucrat mult cu dictionarele de antonime,sinonime, chiar si cu dictionarul online( http://dexonline.net/ ) in ultima perioada. A mai gresit punctul 2 de la subiectul 2,partea A, reusind sa ia 9.20. A facut contestatie, dar nu cred ca ii va mari prea mult nota.

  Raportează
 • postat de Doru Sâmbătă, 02 Iulie 2016 23:04 5.13.137.*** Link la comentariu
  4
  5

  Subiecte usoare, note mici...La ce sa ne gandim?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.