REZULTATE Evaluarea Naţională 2016/ Galaţiul ocupă locul al cincilea pe ţară în ceea ce priveşte rata de PROMOVARE

REZULTATE Evaluarea Naţională 2016/ Galaţiul ocupă locul al cincilea pe ţară în ceea ce priveşte rata de PROMOVARE
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE - 81,9 la sută dintre absolvenţii de gimnaziu din judeţul Galaţi au promovat examenul de Evaluare Naţională, arată datele iniţiale furnizate de Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Această rată de promovare situează judeţul nostru pe un onorabil loc cinci în ţară. După afişarea rezultatelor preliminare, vineri după-amiază, elevii nemulţumiţi de notele obţinute au putut depune contestaţii, tot vineri, în intervalul orar 16,00-20,00. Rezultate finale vor fi afişate marţi, 5 iulie, a precizat Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.


O singură elevă din judeţul Galaţi a reuşit să obţină media maximă la Evaluarea Naţională din acest an. Campioana gimnaziştilor gălăţeni se numeşte Teodora Alexandra Filip şi a fost elevă a Şcolii Gimnaziale "Constantin Gh. Marinescu" din Galaţi. Spre deosebire de acest an, în 2015, 11 elevi gălăţeni reuşiseră să obţină media maximă la Evaluarea Naţională.

Proba de la Limba şi Literatura Română pare să le fi creat mai multe probleme absolvenţilor gălăţeni de gimnaziu decât cea de la Matematică. Doar 13 elevi au reuşit să obţină nota 10 la Limba Română, în vreme ce la Matematică nota maximă a fost obţinută de 80 de elevi. În total, pe baza rezultatelor afişate înainte de contestaţii, 510 elevi din Galaţi au reuşit să obţină medii de la 9,00 în sus la Evaluarea Naţională.

La capătul celălalt al clasamentului, doi elevi gălăţeni au "reuşit" contraperformanţa de a pica examenul cu media 1,00. În total, în judeţul Galaţi au fost înregistrate 27 de medii cuprinse între 1,00 şi 1,97. Dintre cei 3.917 elevi înscrişi la Evaluarea Naţională, 100 au absentat de la una sau de la ambele probe ale examenului.

Lista completă a candidaţilor în ordine alfabetică, în funcţie de medie, precum şi de şcoala de provenienţă poate fi consultată pe portalul pus la dispoziţie de Ministerul Edcuaţiei, al adresa http://evaluare.edu.ro/DefaultI.aspx - CLICK AICI.

Citit 12755 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.