Activităţi educaţionale şi distractive, pentru părinţi şi copii, în VACANȚA de vară
Foto: Sursa foto: universulparintilor.ro

Activităţi educaţionale şi distractive, pentru părinţi şi copii, în VACANȚA de vară
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada estivală, părinţii pot petrece mai mult timp alături de copiii lor, organizând activităţi antrenante şi educative. Vara este anotimpul în care cei mici, cu ajutorul părinţilor, pot învăţa lucruri diferite faţă de materiile predate la şcoală. Psihologii le recomandă părinţilor cinci activităţi amuzante şi educaţionale, în acelaşi timp, pe care le pot face cu cei mici în vacanţa de vară.

În primul rând, este recomandat să înveţe un sport nou. Încă de la cea mai fragedă vârstă, copiii ar trebuie să îndrăgească activităţile sportive. Totuşi, părinţii nu ar trebui să-i oblige să facă anumite alegeri. Părinţii ar putea să-i înveţe regulile unei competiţii, dar şi ce este spiritul de echipă. Băieţii, de regulă, sunt pasionaţi de fotbal. Aceştia, dar şi fetele, mai optează pentru handbal şi baschet.

Totodată, vara este sezonul sporturilor acvatice. Copiii pot practica schiul pe apă, după ce sunt învăţaţi de un instructor.

O altă activitate recomandată este mersul în camping. O excursie cu cortul îi va determina pe copii să îndrăgească natura, departe de tehnologia din zilele noastre. Cei mici, alături de părinţi, vor petrece mai mult timp în aer liber, vor sta la un foc de tabără sau chiar vor dormi sub cerul înstelat.

Este cunoscut faptul că celor mici le place să construiască lucruri cu mâinile proprii. Părinţii pot lua, aşadar, decizia de a construi împreună o casă în copac. Acest lucru le va trezi curiozitatea, dar şi răbdarea. Pe lângă asta, copiii vor vedea cum se pun temeliile unei locuinţe.

Copiii pot fi implicaţi şi în treburile casnice care nu presupun mult efort. Dacă aceştia au peste şase ani, părinţii le pot solicita ajutorul, în mod simbolic, pentru a-i face responsabili.

Citit 2872 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iulie 2016 20:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.