TUR VIRTUAL al Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galați. PROIECT UNIC în țară

TUR VIRTUAL al Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galați. PROIECT UNIC în țară
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

O pereche de ochelari virtuali şi câteva fotografii performante sunt ingredientele principale ale unei aplicaţii virtuale ce permite oricărui elev interesat şi părinţilor săi să vadă cum arată Campusul Ştiinţei, Universitatea şi camerele de cămin. Aplicaţia, făcută de un fost absolvent al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi,  este unica din ţară ce oferă la acest moment celor interesaţi un tur virtual 360 cu ochelari VR.

“Am vrut să fac acest lucru pentru că eu am fost student aici, la Calculatoare şi Marketing. Când am ajuns la Galaţi, din Republica Moldova, nu ştiam cum arată campusul sau ce suprafaţă are o cameră de cămin. Eu a trebuit să vin fizic aici ca să văd condiţiile de cazare şi studiu. Cum noile tehnologii ne permit acum să depăşim barierele legate de distanţă, un viitor student va putea să facă acest tur virtual, fără să se mai deplaseze. Asta înseamnă că aplicaţia îl va ajuta să se decidă să aleagă una din cele 13 facultăţi, practic stând acasă, pe scaun. Turul virtual 360 va putea fi găsit pe www.ugal.ro şi vizualizat pe tabletă, smartphone, calculator sau orice alt gadget”, a declarat iniţiatorul proiectului, Dumitru Rusu.

Universitatea va pune la dispoziţie, pe viitor, ochelari 3D din carton, personalizaţi şi însoţiţi de un pliant cu date despre admiterea la facultăţi. Aplicaţia, realizată practic în trei săptămâni de zile, permite vizualizarea Campusului Ştiinţei, a unei camere de fete şi a unei camere de băieţi, o sală de lectură, dar şi imagini din sediul central al Universităţii şi spaţiul cultural deschis "Nicolae Mantu" de la Facultatea de Inginerie. Pe viitor, absolventul pasionat de informatică, ce are şi o firmă în domeniu, doreşte să extindă proiectul.

“Vom avea video 360. Utilizatorul va intra într-o cameră de cămin şi va fi salutat de un viitor coleg de cameră. În plus, va putea vizita laboratoarele şi sălile de curs şi va sta de vorbă - tot virtual - cu unul dintre studenţii prezenţi într-o sală de curs”, a explicat Dumitru Rusu. Proiectul a fost prezentat astăzi în premieră elevilor de liceu, veniţi din toată ţara prin programul Galaţi Summer School, pentru a vedea care sunt condiţiile de studiu la Dunărea de Jos.

“Aplicaţia îţi oferă impresia că eşti acolo. E o senzaţie fantastică. Imaginile sunt de o calitate excepţională şi nu este niciun obstacol care să te împiedice să crezi că e real”, a declarat o tânără elevă din Ianca, Brăila, ce tocmai făcuse, cu ajutorul ochelarilor, turul virtual al Universităţii. Aplicaţia este disponibilă şi la http://www.ugal.ro/turvirtual/.

Citit 2793 ori Ultima modificare Luni, 18 Iulie 2016 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.