CONCURENȚĂ mare la Şcoala de Vară ArcelorMittal

CONCURENȚĂ mare la Şcoala de Vară ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

200 de studenţi au candidat pentru cele 51 de locuri ale celei de-a cincea ediţii a Şcolii de Vară de la ArcelorMittal Galaţi, deschisă ieri dimineaţă. Patru pe loc, adică un raport ca în vremurile bune ale facultăţii de metalurgie din Galaţi.

Cei 51 de studenţi aleşi au ocazia să lucreze pe proiecte reale în producţie, servicii, finanţe sau resurse umane.

Confom lui Dorian Dumitrescu, purtător de cuvânt al combinatului gălăţean, proiectele constau în rezolvarea unor probleme reale din cadrul ArcelorMittal Galaţi, ArcelorMittal Galaţi Shared Services (servicii financiare şi cumpărări), ArcelorMittal Tubular Products Iaşi şi Galaţi, precum şi ArcelorMittal FCE Bucureşti (vânzări).

„Nu fiţi ingineri Google!”

„Ca viitori ingineri, vă recomand să vă asiguraţi o bază solidă de cunoştinţe tehnice. Nu trebuie să fiţi ingineri Google, este nevoie de un fundament solid”, le-a recomandat Fernand Didelon, director Flux Primar, participanţilor la Şcoala de Vară din acest an.

„Suntem în plin proces de îmbunătăţire a productivităţii muncii. Vom produce mai mult, cu mai puţin. Dar, în acelaşi timp, trebuie să pregătim viitorul, ceea ce presupune să atragem tineri specialişti şi muncitori. Prin Şcoala de Vară, ne dorim să oferim studenţilor buni oportunitatea de a deveni profesionişti în compania noastră. Avem aceeaşi abordare şi în ceea ce îi priveşte pe muncitori: prin Şcoala de Ucenici ni se vor alătura 100 de colegi noi în fiecare an”, a afirmat Bruno Ribo, directorul general al combinatului gălăţean.

„ArcelorMittal Galaţi este constant în căutare de oameni talentaţi care îşi pot aduce cunoştinţele şi îşi pot crea un viitor în cadrul companiei. Aceasta este o oportunitate importantă pentru a-i descoperi pe cei cu potenţial. Pentru noi, candidaţii ideali au un mod de gândire analitic, lucrează bine în echipă, sunt sinceri şi pasionaţi, au iniţiativă, vor să înveţe şi să devină cei mai buni”, a afirmat şi Mihaela Crăciun, director de Resurse Umane al ArcelorMittal Galaţi.

Pe durata celor două luni ale Şcolii de Vară din acest an, cei 51 de studenţi selectaţi vor primi contravaloarea salariului minim pe economie (1.250 lei brut) plus bonuri de masă în valoare de 200 de lei.

Programul Şcoala de Vară a fost iniţiat acum cinci ani, iar de atunci, 123 de studenţi au absolvit, iar 50 dintre aceştia au fost angajaţi ca specialişti la ArcelorMittal Galaţi. De asemenea, mai mult de 700 de studenţi au participat la sesiuni tematice, iar peste 300 au vizitat Combinatul. În curând, ArcelorMittal Galaţi va lansa o nouă ediţie a Şcolii de Ucenici, cu scopul de a recruta 100 de noi muncitori tineri.

Citit 2374 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2016 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.