CATEDRA/ Proiect de educaţie digitală

CATEDRA/ Proiect de educaţie digitală
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Liceul Teoretic “Dunărea” din Galați derulează, până în mai 2017, proiectul “Creativitate, Responsabilitate, Educaţie la Dunărea (C.R.E.D)”. Sunt implicaţi 12 profesori, care vor participa la cursuri de formare şi dezvoltarea abilităţilor metodico-ştiinţifice.

Eu am participat zece zile la Barcelona, în cadrul acestui proiect, la un curs de aplicare a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în educaţie, “Digital Classroom: Using ICT in Education”. Ne-am întâlnit în capitala regiunii spaniole Catalonia un grup de patru profesori din România şi patru din Turcia. Am lucrat pe o mulţime de platforme educaţionale şi am accesat mai multe softuri online, unele cunoscute anterior, altele nu: Kahoot, Socrative, Edmodo, Wix, Wordpress, Weebly, Plickers, Schoology, etc. Având roluri de elevi, am parcurs teste, am accesat lecţii, am creat site-uri, le-am găsit spaţiu de stocare şi ne-am documentat online. Revenind la misiunea de profesor, am generat clase virtuale pe platforme educaţionale, am propus şi administrat teste şi secvenţe de conţinut educaţional interactiv.

La astfel de cursuri se învaţă de la formator, dar, în mare măsură, şi de la colegi, deoarece fiecare vine în grup cu informaţii.

O altă latură a mobilităţii a fost aceea culturală şi de vizitare a obiectivelor turistice. Înainte de a pleca am citit ghiduri de călătorie, bloguri, jurnale şi impresii de pe internet. Barcelona este un spaţiu public imens - în care milioanele de localnici şi turişti se metamorfozează în râuri de energie pozitivă, mobilier stradal - oportun, rafinat şi original, îmbinat cu plante indigene şi exotice, clădiri de patrimoniu universal, muzee, săli de spectacole, stadioane, parcuri, terenuri de sport, plaje, restaurante, magazine, malluri, deschiderea spre Marea Iberică, vase de croazieră.

La rubrica superlativ aş vorbi despre Fântânile magice de la Montjuic, care combină lumină, sunete şi fascicule de apă într-un tot magnific, imens şi neverosimil, Palatul muzicii catalane - unde am urmărit un spectacol de chitară şi dans flamenco, Sagrada Familia - uriaşa realizare a genialului Gaudi, având interiorul sacralizat prin forme unice şi culori rafinat estompate.

Citit 1985 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2016 17:29

1 comentariu

 • postat de Continuarea raportului dlui profesor...
  Luni, 01 August 2016 12:03
  5.13.149.***
  Bani europeni risipiti...platforme pentru asa ceva exista si sunt implementate cu cursuri de formare cu tot de ani de zile prin softwin siveco microsoft obligatoriu in toate scolile din Romania..!.6000 euro cat valoreaza un grantx12 (eficienta 0...doar pentru vizite!) daca ar fi redistribuiti in acord global pentru proiecte locale strict pentru motivarea profesorilor care muncesc gratis...ar mai ridica nivelul de educatie in mahalale, putandu-se face o gramada de lucruri cu bani rezonabili.Britanicii au ales sa mai atraga atentia asupra lipsei de strategie si control la nivel central...noi ne amagim ca 1% dintre profesori viziteaza Occidentul, credem noi pe banii "lor". De fapt e pe dos. Pierderile prin lipsa de eficienta sunt enorme, cu costuri asisderea.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.