Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice | Studenţii au venit în număr mare la deschiderea anului universitar
Foto: Foto: Bogdan Nistor

Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice | Studenţii au venit în număr mare la deschiderea anului universitar
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mai multe facultăţi din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi au organizat ieri, 3 octombrie, festivitatea de deschidere a anului universitar 2016-2017. Printre acestea se numără şi Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, unde peste 200 de studenţi, împreună cu profesorii lor şi cu decanul instituţiei, prof. univ. dr. Florin Tudor, s-au adunat pentru a marca începutul unui nou an de studii. Acesta le-a urat studenţilor de anul întâi succes şi i-a îndemnat să depună eforturi maxime pentru a putea pătrunde mai uşor pe piaţa muncii. În plus, acesta nu a ezitat să le ofere studenţilor sprijinul său, rugându-i să i se adreseze la orice problemă întâmpinată.

Prof. univ. dr. Violeta Puşcaşu, prodecanul facultăţii, i-a impulsionat pe tineri să se bucure din plin de viaţa de student, să obţină experienţe frumoase în urma participării la diferite concursuri şi nu în ultimul rând să fie “calzi şi mereu cu zâmbetul pe buze”. Bun venit le-a urat bobocilor şi directorul departamentului de „Ştiinţe Juridice”, prof. univ. dr. Mihai Floroiu, directorul departamentului de „Ştiinţe Administrative şi Studii Regionale”, conf. univ. dr. George Cristian Schin, lect. univ. dr. Valentina Cornea, dar şi alţi profesori. Aceştia i-au rugat pe studenţi să se implice în organizaţiile de voluntariat, să fie activi la facultate la fel cum sunt şi pe Facebook. Prof. univ. dr Răducan Oprea a încercat să-i convingă pe studenţi să înveţe acum pentru a ocupa, mai târziu, funcţii cât mai importante.

Studenţii prezenţi s-au arătat interesaţi de cele expuse de viitorii lor mentori. Daniela Oprea, studentă în anul III, aspiră să lucreze în domeniul resurselor umane, a securităţii şi siguranţei în muncă. „Consider facultatea o oportunitate foarte bună de a intra în legătură cu persoane de la prefectură şi alte instituţii, de a te dezvolta ca om şi doresc să fac administraţia publică recunoscută pe plan local”, spunea ea. Adrian Graur este deja în al treilea an la Drept şi este gata să muncească oricât pentru a deveni notar.

La eveniment au participat şi reprezentanţii„Asociaţiei Europene a Studenţilor la Drept” cu filiala în Galaţi (ELSA). „ELSA se ocupă cu educaţia unui student la drept şi îl ajută să pună în practică tot ce a învăţat la cursuri şi seminarii” afirmă Ana Maria Vener, preşedinte. Cei care vor să devină membri ai asociaţiei o pot face până pe 16 octombrie, pe www.galati-elsa.ro sau pe Facebook – Elsa Galaţi.

Citit 3392 ori Ultima modificare Marți, 04 Octombrie 2016 11:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.