Bobocii de la Medicină şi Farmacie şi-au cunoscut dascălii, la FESTIVITATEA de deschidere a noului an universitar

Bobocii de la Medicină şi Farmacie şi-au cunoscut dascălii, la FESTIVITATEA de deschidere a noului an universitar
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Sute de studenţi, profesori, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale au participat la festivitatea organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie Galaţi cu ocazia începerii noului an universitar. Cei mai emoţionaţi de evenimentul desfăşurat la Teatrul Muzical au fost, evident, bobocii. Aceştia au putut asculta sau intona popularul imn "Gaudeamus Igitur", după care au primit sfaturi de la cei care au luat cuvântul. La ceremonie a participat şi primarul Ionuţ Pucheanu, precum şi ÎPS arhiepiscopul Casian Crăciun.

"Ştim că pacienţii pot fi conştienţi sau inconştienţi. Acum, vreau să vă întreb pe voi, cei care aţi dat la Medicină, dacă aţi fost conştienţi de ce înseamnă acest lucru. Profesia de medic este grea, dar, în acelaşi timp, este şi foarte frumoasă. După ani de zile petrecuţi pe băncile şcolii, absolvenţii de medicină dau un examen de licenţă. Acest titlu nu valorează însă nimic, fără examenul de Rezidenţiat, concurs în urma căruia devii medic rezident. Abia de aici putem spune că începe greul pentru tânărul medic. În ciuda acestui parcurs lung şi adesea anevoios, pot spune că, dacă mâine aş avea din nou 18 ani, aş urma acelaşi drum", a spus întemeietorul învăţământului medical de la Universitatea "Dunărea de Jos", prof. dr. Aurel Nechita.

Dincolo de urările obişnuite pentru un astfel de eveniment, primarul Ionuţ Pucheanu a anunţat că, în prezent, există un proiect de colaborare între Primăria Galaţi şi Facultatea de Medicină şi Farmacie, scopul proiectului fiind acela de a înfiinţa o clinică stomatologică dotată după ultimele standarde. Clinica este destinată practicii studenţilor la Stomatologie din ultimul an de facultate. Centrul ar putea începe să funcţioneze din anul 2017.

Studiul medicinei la Universitatea "Dunărea de Jos" a început la sfârşitul anilor '90, odată cu înfiinţarea specializării kinetoterapie şi a specializării de asistenţă medicală. Facultatea de Medicină a fost înfiinţată în anul 2004, prin decizia Guvernului României. În 2006 a fost a luat fiinţă şi Farmacia, pentru ca doi ani mai târziu să fie introdusă şi Medicina Dentară. Cel mai recent domeniu de la Facultatea de Medicină şi Farmacie este cel de moaşe. Ca o premieră naţională, în 2015, Facultatea de Medicină şi Farmacie de la Galaţi a înfiinţat o secţie în afara graniţelor ţării, la Ena, Italia.

Citit 4539 ori Ultima modificare Luni, 03 Octombrie 2016 21:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.