Bobocii de la Medicină şi Farmacie şi-au cunoscut dascălii, la FESTIVITATEA de deschidere a noului an universitar

Bobocii de la Medicină şi Farmacie şi-au cunoscut dascălii, la FESTIVITATEA de deschidere a noului an universitar
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Sute de studenţi, profesori, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale au participat la festivitatea organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie Galaţi cu ocazia începerii noului an universitar. Cei mai emoţionaţi de evenimentul desfăşurat la Teatrul Muzical au fost, evident, bobocii. Aceştia au putut asculta sau intona popularul imn "Gaudeamus Igitur", după care au primit sfaturi de la cei care au luat cuvântul. La ceremonie a participat şi primarul Ionuţ Pucheanu, precum şi ÎPS arhiepiscopul Casian Crăciun.

"Ştim că pacienţii pot fi conştienţi sau inconştienţi. Acum, vreau să vă întreb pe voi, cei care aţi dat la Medicină, dacă aţi fost conştienţi de ce înseamnă acest lucru. Profesia de medic este grea, dar, în acelaşi timp, este şi foarte frumoasă. După ani de zile petrecuţi pe băncile şcolii, absolvenţii de medicină dau un examen de licenţă. Acest titlu nu valorează însă nimic, fără examenul de Rezidenţiat, concurs în urma căruia devii medic rezident. Abia de aici putem spune că începe greul pentru tânărul medic. În ciuda acestui parcurs lung şi adesea anevoios, pot spune că, dacă mâine aş avea din nou 18 ani, aş urma acelaşi drum", a spus întemeietorul învăţământului medical de la Universitatea "Dunărea de Jos", prof. dr. Aurel Nechita.

Dincolo de urările obişnuite pentru un astfel de eveniment, primarul Ionuţ Pucheanu a anunţat că, în prezent, există un proiect de colaborare între Primăria Galaţi şi Facultatea de Medicină şi Farmacie, scopul proiectului fiind acela de a înfiinţa o clinică stomatologică dotată după ultimele standarde. Clinica este destinată practicii studenţilor la Stomatologie din ultimul an de facultate. Centrul ar putea începe să funcţioneze din anul 2017.

Studiul medicinei la Universitatea "Dunărea de Jos" a început la sfârşitul anilor '90, odată cu înfiinţarea specializării kinetoterapie şi a specializării de asistenţă medicală. Facultatea de Medicină a fost înfiinţată în anul 2004, prin decizia Guvernului României. În 2006 a fost a luat fiinţă şi Farmacia, pentru ca doi ani mai târziu să fie introdusă şi Medicina Dentară. Cel mai recent domeniu de la Facultatea de Medicină şi Farmacie este cel de moaşe. Ca o premieră naţională, în 2015, Facultatea de Medicină şi Farmacie de la Galaţi a înfiinţat o secţie în afara graniţelor ţării, la Ena, Italia.

Citit 4354 ori Ultima modificare Luni, 03 Octombrie 2016 21:46

4 comentarii

 • postat de Cetatean
  Marți, 04 Octombrie 2016 11:30
  188.26.124.***
  Pentru domnul PRIMAR...cum ramane cu problema cainilor comnitari? Azi pe Str. Nae Leonard, in dreptul Statiei autobuzului 24 - statia C5A pe strazi patrona o haita de aprox. 17 caini, pesemne adunati din tot cartierul. Fiind vorba si de ora aglomerata cu elevi care plecau la scoala. Cum se poate rezolva aceasta problema? Macar incepeti pe zone...Pacat ca nu am avut aparatul la mine, va trimiteam si imaginile...
  0
  9
  Raportează
 • postat de Ea
  Marți, 04 Octombrie 2016 09:52
  82.76.132.***
  Tare as vrea sa-i "caute" de plagiat si pe doctorii in medicina de la Facultatea de Medicina si Farmacie Galati ... sa vedem cati vor ramane cu aceste tiluri, cati vor trebui sa retrogradeze din titlurile didactice obtinute pe genunchi ... Pai un titlu de "profesor" dupa cati ani de activitate didactica la nivel universitar se obtine, dl. prof dr. Aurel Nichita? Unde ati facut vechimea de predare, in politica?
  0
  16
  Raportează
 • postat de Pacient
  Marți, 04 Octombrie 2016 08:29
  5.2.205.***
  Forţă de muncă pentru alţii. Noi cheltuim ca să pregătim medici pentru a-i trata pe alţii. "Piaţa forţei de muncă e liberă", nu-i aşa? Bravos naţiune!
  2
  13
  Raportează
 • postat de Vasili
  Marți, 04 Octombrie 2016 07:43
  109.103.134.***
  Pucheanu si Casian. Te apuca rasu-plansu!
  2
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.