CATEDRA | Elevii de la industrie alimentară au făcut practică în Portugalia şi Anglia
Foto: Sursa foto: Google

CATEDRA | Elevii de la industrie alimentară au făcut practică în Portugalia şi Anglia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” (foto) a derulat Proiectul "Erasmus+" cu titlul “Lucrători competitivi pe piaţa muncii europene în domeniile industriei alimentare şi alimentaţiei publice”.

Participarea la o astfel de mobilitate a vizat dezvoltarea şi îmbunătăţirea competenţelor, cunoştinţelor şi abilităţilor practice în domeniul industriei alimentare (prelucrării cărnii şi a produselor de panificaţie şi patiserie) şi în domeniul alimentaţiei publice, formarea de atitudini responsabile faţă de muncă şi de colaborare, precum şi schimbul de bune practici cu instituţiile partenere.

Beneficiarii direcţi ai proiectului au fost 31 de elevi. 16 elevi au fost în Portugalia, dintre care opt au desfăşurat activităţi în domeniul prelucrării cărnii şi opt în domeniul obţinerii de produse de panificaţie şi patiserie în fabrici de panificaţie. Alţi 15 elevi care se pregătesc în domeniul alimentaţiei publice au desfăşurat activităţi la un restaurant din UK.

În urma acestui stagiu, elevii şi-au format o atitudine responsabilă la locul de muncă prin respectarea programului de lucru, a instrucţiunilor tehnologice în efectuarea sarcinilor de lucru conform normelor de igienă, de sănătate şi securitate în muncă şi de protecţie a mediului. Prin colaborarea cu membrii echipei de lucru de la locul de desfăşurare a activităţii practice şi-au îmbunătăţit şi dezvoltat competenţe în rezolvarea unor probleme la locul de muncă şi au învăţat tehnici noi de obţinere a unor produse din carne şi panificaţie-patiserie tradiţionale şi internaţionale, precum şi în domeniul alimentaţiei publice.

Un alt obiectiv realizat este cel al dezvoltării abilităţilor de comunicare într-o limbă străină prin contactul cu colegii de la locul de muncă şi nu numai, în îmbunătăţirea capacităţii de socializare cu persoane de altă cultură, manifestând toleranţă şi respect pentru valorile ţării gazdă.

Citit 4004 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 15:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.