DEFINITIVATUL, de trei ori pe GRATIS

DEFINITIVATUL, de trei ori pe GRATIS
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conform noilor modificări adoptate la Legea învăţământului, un cadru didactic poate susţine concursul de definitivat de cel mult trei ori fără a plăti taxă. Ulterior, susţinerea examenului va fi condiţionată de achitarea unor taxe stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. De asemenea, persoanele care nu au promovat acest concurs se pot prezenta la o nouă sesiune doar după susţinerea unui stagiu de practică didactică de un an şcolar. Până acum, cadrele didactice care nu promovau examenul de trei ori la rând pierdeau calitatea de titular în învăţământ.

Pentru candidaţii (cadre didactice debutante) care nu au dobândit definitivarea în învăţământ şi au ocupat un post didactic vacant, prin concurs de titularizare, directorul unităţii de învăţământ încheie contractul individual de muncă pe o perioadă de cel mult un an şcolar. În situaţia în care aceştia promovează în termen de cel mult şase ani de la ocuparea postului didactic vacant, prin concurs naţional, examenul pentru definitivarea în învățământ, consiliul de administraţie modifică durata contractului individual de muncă din perioadă determinată în perioadă nedeterminată.

Citit 2069 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2016 01:40

2 comentarii

 • postat de Alexx
  Vineri, 16 Decembrie 2016 16:48
  5.13.223.***
  Halal masuri, halal rezultate la clasa! DECI, vom avea si cadre didactice candidate permanent la... definitivat. M-as mira daca grila de salarizare n-ar uita de grade didactice, Astfel poate fi cadru didactic si oricare lipitor de afise.
  0
  3
  Raportează
 • postat de pentru profesorii debutanti
  Miercuri, 14 Decembrie 2016 19:07
  5.13.133.***
  Din pacate, cred ca informatia nu este sustinuta si de sursa (publicarea in M.O.)!!
  Conform metodologiei actuale, din care va recomad sa va informati (OMENCS nr. 5087/2016), precizarile care nu s-au schimbat cu siguranta, vizeaza urmatoarele aspecte incorecte precizate in articol:
  1. daca nu au promovat si sustin in urmatoarea sesiune, logic ca va trece 1 an de stagiu (de la 01.09 la 31.08), avand in vedere ca inspectiile sunt valabile doar in sesiunea pentru care s-au inscris.......
  2. pierd titularizarea cei care sunt titulari si care nu obtin definitivatul in limitele legii (adica sustin de trei ori si nu consecutiv, in limita de 5 sau 7 ani vechime efectiva la catedra, in functie de anul intrarii in sistem)
  3. este vorba de vechimea de 5 ani sau 7 ani efectiv la catedra. Cei 6 ani se refera la perioada de timp in care pot folosi media peste 7,00 obtinuta la examenul de titularizare. Nu trebuie confundate lucrurile, intrucat sunt multe deosebiri!
  Si uite asa, fiindca facem modificari sub presiunea maselor si a evenimentelor politice, se va da definitivatul pana la pensie.....................
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.