Noi reglementări la PLATA profesorilor

Noi reglementări la PLATA profesorilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Guvernul a aprobat o serie de modificări şi completări la normele metodologice de aplicare a OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016. Noile prevederi se aplică personalului didactic de predare, de conducere, îndrumare şi control, personalului didactic auxiliar şi personalului didactic auxiliar de conducere din învăţământul de stat.

Astfel, reîncadrarea personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ se face pe funcţiile, gradele didactice, tranşele de vechime în învăţământ şi gradaţiile corespunzătoare vechimii în muncă pentru personalul didactic, respectiv pe funcţiile, gradele/treptele profesionale şi gradaţiile corespunzătoare vechimii în muncă pentru personalul didactic auxiliar, astfel încât drepturile salariale acordate la 1 august 2016 să nu fie mai mici decât salariul de bază aferent lunii iulie 2016.

Alte prevederi vizează perioadele care constituie vechime în învăţământ. Potrivit hotărârii aprobate, pentru învăţământ se constituie vechime în muncă şi perioadele în care angajatul s-a aflat în concediul pentru creşterea copilului, precum şi perioada în care personalul didactic de predare a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră, respectiv perioadele în care personalul didactic de predare a avut catedră rezervată în învăţământ. De asemenea, reprezintă vechime în muncă şi activitatea desfăşurată de profesorii sau maiştrii instructori în perioada 1984-1990, cu normă întreagă în învăţământul preuniversitar, dar cu plata salariului din alte sectoare de activitate.

De asemenea, sunt aduse clarificări cu privire la suma compensatorie aferentă titlului ştiinţific de doctor. Astfel, cei care deţin acest titlu şi care îşi desfăşoară activitatea în domeniul în care l-au obţinut şi nu au beneficiat de această sumă compensatorie, o vor primi în acord cu prevederile OUG nr. 43/2016.

Citit 2622 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2016 01:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.