După vacanţă, şcoala începe cu DIRECTORI cu acte în regulă

După vacanţă, şcoala începe cu DIRECTORI cu acte în regulă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Anul 2017 aduce directori cu acte în regulă la toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Galaţi. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) a eliberat decizii proaspete de numire în funcţie pentru directorii din toate liceele, şcolile şi grădiniţele.

De la inspectoarea generală Mioara Enache am aflat că s-au semnat decizii pentru numirea în funcţie a tuturor directorilor şi directorilor adjuncţi care au promovat concursul. Mai mult decât atât, la instituţiile unde nu s-a prezentat nimeni la concurs sau unde nimeni nu a promovat au fost numiţi oameni noi la conducere.

"Cele mai multe dintre decizii au fost semnate, conform calendarului, anul trecut pe 21 decembrie. Au fost însă şi câteva cazuri speciale, acolo unde nu aveam pe nimeni care să fi luat examenul, în care am semnat deciziile la sfârşitul săptămânii trecute. La Galaţi, niciun director care nu a promovat concursul nu a mai primit continuitate pe funcţie, întrucât, la noi, numirile s-au făcut înainte de venirea acelei note de la Ministerul Educaţiei care prevedea acest lucru. În plus, nota se referea doar la situaţiile în care nu există alte soluţii, ceea ce nu s-a întâmplat la noi. În toate şcolile în care nu s-a putut numi un director prin concurs, s-au întrunit consiliile profesorale. Acolo unde nu am avut oameni care să fie experţi în educaţie, conform metodologiei, directorul a fost ales de profesorii şcolii", declară Mioara Enache.

Aceasta susţine că, în urma numirilor şi detaşărilor cadrelor didactice pe funcţiile de conducere, s-au eliberat câteva posturi pentru care şcolile au fost nevoite să caute soluţii pentru acoperirea orelor, în timp ce foştii directori redeveniţi simpli profesori s-au întors la postul de pe care fuseseră detaşaţi şi au trimis "la  plimbare" cadrele didactice care le ţineau locul. Deşi a fost destul de dificil de aranjat toată această mişcare de personal în cursul anului, până la urmă, cea mai mare parte a situaţiilor s-a rezolvat.

"Mai sunt câteva posturi neocupate încă, dar asta numai în mediul rural. Avem însă toate motivele să credem să se vor găsi soluţii până încep cursurile", a mai spus inspectoarea generală.

Citit 10093 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2017 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.