După vacanţă, şcoala începe cu DIRECTORI cu acte în regulă

După vacanţă, şcoala începe cu DIRECTORI cu acte în regulă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)


Anul 2017 aduce directori cu acte în regulă la toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Galaţi. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) a eliberat decizii proaspete de numire în funcţie pentru directorii din toate liceele, şcolile şi grădiniţele.

De la inspectoarea generală Mioara Enache am aflat că s-au semnat decizii pentru numirea în funcţie a tuturor directorilor şi directorilor adjuncţi care au promovat concursul. Mai mult decât atât, la instituţiile unde nu s-a prezentat nimeni la concurs sau unde nimeni nu a promovat au fost numiţi oameni noi la conducere.

"Cele mai multe dintre decizii au fost semnate, conform calendarului, anul trecut pe 21 decembrie. Au fost însă şi câteva cazuri speciale, acolo unde nu aveam pe nimeni care să fi luat examenul, în care am semnat deciziile la sfârşitul săptămânii trecute. La Galaţi, niciun director care nu a promovat concursul nu a mai primit continuitate pe funcţie, întrucât, la noi, numirile s-au făcut înainte de venirea acelei note de la Ministerul Educaţiei care prevedea acest lucru. În plus, nota se referea doar la situaţiile în care nu există alte soluţii, ceea ce nu s-a întâmplat la noi. În toate şcolile în care nu s-a putut numi un director prin concurs, s-au întrunit consiliile profesorale. Acolo unde nu am avut oameni care să fie experţi în educaţie, conform metodologiei, directorul a fost ales de profesorii şcolii", declară Mioara Enache.

Aceasta susţine că, în urma numirilor şi detaşărilor cadrelor didactice pe funcţiile de conducere, s-au eliberat câteva posturi pentru care şcolile au fost nevoite să caute soluţii pentru acoperirea orelor, în timp ce foştii directori redeveniţi simpli profesori s-au întors la postul de pe care fuseseră detaşaţi şi au trimis "la  plimbare" cadrele didactice care le ţineau locul. Deşi a fost destul de dificil de aranjat toată această mişcare de personal în cursul anului, până la urmă, cea mai mare parte a situaţiilor s-a rezolvat.

"Mai sunt câteva posturi neocupate încă, dar asta numai în mediul rural. Avem însă toate motivele să credem să se vor găsi soluţii până încep cursurile", a mai spus inspectoarea generală.

Citit 9788 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2017 19:26

6 comentarii

 • postat de Alt coleg
  Miercuri, 11 Ianuarie 2017 21:33
  89.136.231.***
  Ce repede uita unii cugetarile/invataturile lui basescu: ,,iarna nu-i ca vara''!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Pentru sindikatele din Educatie
  Miercuri, 11 Ianuarie 2017 20:38
  5.13.252.***
  AIURELI...ACTE ÎN REGULĂ? EȘTI CU CAPUL?!!!
  3
  0
  Raportează
 • postat de Coleg
  Miercuri, 11 Ianuarie 2017 08:25
  78.96.252.***
  Multumim pentru ziua de scoala minunata, elevi vor veni destui de putini, asa ca nici ore, nici nimic, doar stresul si nervii cu traficul din oras! Multumim doamna inspector!! Ne-ati facut ziua frumoasa!
  3
  6
  Raportează
 • postat de Felicitari
  Marți, 10 Ianuarie 2017 20:50
  109.166.130.***
  Cand te lauda pedeleul e o problema. Una foarte mare! In toamna lui 2009, "regretatul" Resmerita scotea directori din functie cu dosare penale inventate de Boldea si de alt "regretat": Diculescu. Acum ii numim in functie pe pedelistii care n-au dat concurs pentru ca ei sunt mai cu mot decat pesedistii care n-au dat concurs sau decat cei care au dat concurs dar nu s-au descurcat printre copitele magarilor. Ce o sa zica Nastase cand v-a afla?
  3
  3
  Raportează
 • postat de Foarte bine
  Marți, 10 Ianuarie 2017 08:59
  5.13.181.***
  A procedat foarte bine. Sperăm să nu o cheme politicul, din vecini sau din familie, la ordine!
  Afară cu politica pesedistă din şcoli! Cu orice fel de politică, trecută actuală sau viitoare!
  Mai rămân cumetriile şi nepotismul, competenţa şi moralitatea de rezolvat.
  Poate că doamna inspector-general aporbă ieşirea la pensie a inspectoarei de personal Saulea. Ar fi mare nevoie. Şi la ISj ar trebui o cureţenie la "început" de an.

  Foarte puţine articole de analiză pe probleme de învăţământ în "VL". Sunt mult mai multe, (zilnice), articolele referitoare la sex, sexoase şi sexoşi.E mai importantă pornografia decât educaţia şcolară?
  4
  25
  Raportează
 • postat de Sindikatele din Educatie
  Marți, 10 Ianuarie 2017 06:29
  95.77.196.***
  Scoala incepe cu directori avand acte in regula si cu profesori avand aceleasi salarii ca pana acum dupa ce Pesede le-a tras teapa prin Legea 250/2016 , cresterea lor salariala de 15 la suta fiind in realitate de 1 la suta, potrivit grilelor din lege, adica 7 lei net pt un debutant transa 6, 30 lei net pt un prof cu def transa 5 etc !
  4
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.