Când vor putea studenţii procura online bilete CFR gratuite

Când vor putea studenţii procura online bilete CFR gratuite
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Studenţii îşi vor putea procura bilete CFR gratuite online sau de la automate atunci când Ministerul Educaţiei va pune la dispoziţia Ministerului Transporturilor, electronic, baza de date privind Registrul Matricol Unic cu evidenţa studenţilor înmatriculaţi în instituţiile de învăţământ acreditate.

Pentru anul universitar în curs, termenul-limită de transmitere a acestor date este de 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a OUG 2/2017, adică de la 1 februarie.

În lipsa datelor din Registrul Matricol Unic (nume şi prenume, serie şi număr legitimaţie student pentru reducere/ gratuitate la transport şi codul numeric personal al fiecărui student care beneficiază de gratuitate la transportul feroviar) nu se pot emite legitimaţii de călătorie cu reducere/ gratuitate în sistem on-line/ automate de vânzare, informează CFR Călători.

Citit 6529 ori Ultima modificare Vineri, 17 Februarie 2017 17:50

3 comentarii

 • postat de Ea
  Luni, 20 Februarie 2017 10:57
  82.76.132.***
  ... zile de la intrarea in vigoare a OUG 2/2017, adica 1 februarie!!! Dar cate zile are luna ianuarie 2017?
  Marius, votarea a avut loc in 2016, OUG a fost data in 2017! Cum au fost mituiti studentii sa voteze PSD-ul? ... si copilul ala de 6 ani,daca va invata bine si va fi student va circula gratis pe tren. De ce aducem in discutie un copil de 6 ani - care e minor, nu are act de identitate si trebuie insotit!
  0
  3
  Raportează
 • postat de Marius
  Sâmbătă, 18 Februarie 2017 19:31
  5.13.194.***
  Mai lasati-o pe asta cu studentii si transportul gratuit pe CFR! Cine plateste biletele pana la urma!? Trenurile sunt pline cu ei si nu mai ai loc nici sa arunci un ac in tren! Binenteles ca CFR-ul doarme si nu suplimenteaza garniturile ca ii intereseaza profitul si nu confortul, curatenia sau conditiile de transport pentru cei care platesc. In care tara studentii nu platesc deloc pe CFR!? Si care studenti se urca in tren cu cate 1-2 valize mari de parca ar pleca in Australia! Statul acesta sa o lase mai moale cu cadourile! Cei care muncesc si platesc taxe si impozite primesc reduceri!? Deloc. Alte categorii defavorizate ca femeile insarcinate, copiii scolari si prescolari, au gratuitate? Raspunsul e NU. A fost doar o manevra politica pentru ca studentii sa voteze PSD-ul. Daca de exemplu calatoresti cu un copil de 6 ani pe CFR, platesti 50% din bilet. De ce? Acel copil nu are bagaje, nu cantareste prea mult, are si el drepturi dar plateste!
  12
  5
  Raportează
 • postat de cheferistu
  Sâmbătă, 18 Februarie 2017 13:10
  109.103.134.***
  Ati incercat sa cumparati bilete online de la CFR vreodata? Ei bine, pentru astfel de cumparaturi trebuie sa mergi la gara ca sa ridici biletul!
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.