CATEDRA | Despre fenomenul de bullying, la Colegiul "Elena Doamna"

CATEDRA | Despre fenomenul de bullying, la Colegiul "Elena Doamna"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni, 20 martie, a avut loc la Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna” Galaţi, acţiunea ”Fenomenul de bullying”, în cadrul concursului naţional ”Fără ură, cu toleranţă” organizată de clasa a IX-a D la  care sunt dirigintă.

Concursul face parte din iniţiativa lansată de Organizaţia ”Salvaţi Copiii”, în cadrul programelor educaţionale ”Drepturile Copilului” şi ”Ora de Net” (www.oradenet.ro), susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale.

La eveniment au fost prezente peste 100 de persoane din rândul autorităţilor locale (Ichim Laurenţiu – consilier local),  reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi (Oancea Cristina, Draşoveanu Mioara şi Slabu Elisabeta), reprezentanţi ai Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Galaţi (Roxana Marian), părinţi, cadre didactice, prieteni, şi nu în ultimul rând, elevi. Scopul acestei acţiuni a fost acela de a creşte nivelul de informare şi conştientizare cu privire la efectele bullying-ului asupra tuturor celor implicaţi, indiferent care este rolul lor în situaţia de agresiune.

În cadrul acestei acţiuni, s-a  evidenţiat corelaţia dintre situaţiile de agresiune şi încălcarea Drepturilor Copilului.

S-au prezentat de către specialiştii în domeniu, informaţii despre bullying şcolar, despre violenţa domestică, despre abuzurile faţă de copii cu nevoi special - situaţii concrete care au generat intervenţii ale elevilor. Elevii clasei organizatoare au prezentat o scenetă în limba engleză  ”School bullying”, fiind răsplătiţi cu aplauze, într-o atmosferă însufleţită. Activitatea face parte dintr-un program de activităţi care îşi propun cultivarea la elevi a spiritului creştin, dar şi a cunoaşterii şi aplicării legislaţiei privind drepturile copilului.

Organizate în postul Paştelui, activităţile se vor un îndemn la introspecţie, la autoeducaţie în spiritul înţelegerii şi toleranţei.

 

Citit 2288 ori Ultima modificare Joi, 23 Martie 2017 13:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.