Emoţii la Evaluarea Naţională pentru clasa a IV-a

Emoţii la Evaluarea Naţională pentru clasa a IV-a
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 4.000 de elevi gălăţeni de clasa a IV-a au susţinut, ieri, proba la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale. De la inspectoarea general-adjunctă Pompilia Chifu, am aflat că testarea s-a desfăşurat, până la urmă, fără probleme în toate instituţiile de învăţământ, deşi în două-trei localităţi din mediul rural au fost emoţii la descărcarea subiectelor, pentru că nu funcţiona internetul. "Aşa cum au fost instruiţi, membrii comisiei s-au deplasat la cea mai apropiată şcoală şi au adus subiectele în plic sigilat. Alţii s-au descurcat, pentru că au avut un modem de rezervă", ne informează inspectoarea general-adjunctă.

Aceasta susţine că subiectele au fost uşoare şi au respectat modelul publicat de reprezentanţii Ministerului Educaţiei pe site, lucru pe care, de altfel, l-au confirmat şi elevii.

"Am avut un text despre nişte copii care şi-au dus părinţii bătrâni în munţi şi i-au părăsit acolo, cu excepţia unuia singur. Mi-a plăcut textul. Am avut de răspuns la nişte întrebări pe marginea lui şi de realizat o compunere scurtă în care să explicăm de ce e important să-i respectăm şi să avem grijă de bătrâni", ne spune Teodora.

Astăzi, de la ora 9,00, va avea loc cea de-a  doua probă a Evaluării Naţionale la clasa a IV-a. Notele nu se vor trece în catalog. Rezultatele urmează să fie discutate de fiecare învăţător cu părinţii, în vederea stabilirii unui unui plan pentru acoperirea golurilor de lucru, acolo unde este nevoie.

Săptămâna viitoare, pe 10 şi 11 mai, urmează ultimele probe ale Evaluărilor Naţionale, cele pentru clasele a VI-a.

Citit 2425 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Mai 2017 20:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.