Al doilea premiu la olimpiadele naţionale pentru Valea Mărului. Andra Fuică, premiată la naţionala de Educaţie tehnologică

Al doilea premiu la olimpiadele naţionale pentru Valea Mărului. Andra Fuică, premiată la naţionala de Educaţie tehnologică
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Rar se întâmplă ca un elev din mediul rural să ajungă să se califice la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare. Şi mai rar se întâmplă să urce şi pe podium. Când se întâmplă însă ca, în acelaşi an, în aceeaşi comună să fie doi elevi premiaţi la olimpiadele naţionale, vorbim deja de ceva istoric.

La Şcoala din Valea Mărului, avem anul acesta un medaliat cu bronz la Matematică, Claudiu Blîndu, dar şi un premiu al III-lea la naţionala de Educaţie tehnologică, obţinut de Andra Maria Fuică.

Pentru profesoara de Educaţie tehnologică de la Şcoala din Valea Mărului, Dorina Gheorghiu, a fost un an foarte bun, două eleve de-ale ei - Andra Maria Fuică şi Adina Maria Costea - reuşind să se califice în lotul care a reprezentat Galaţiul la faza naţională a Olimpiadei de Educaţie Tehnologică, care s-a desfăşurat la Arad.

Andra Maria Fuică, elevă în clasa a VII-a, a reuşit să obţină Premiul al III-lea, cu 95,5 puncte, în timp ce mezina Adina Costea, abia în clasa a V-a, a obţinut o medie onorantă de 73 de puncte.

"Am mai avut şi în alţi ani elevi calificaţi la naţională, dar anul acesta speram să obţinem un premiu. Era visul meu", ne mărturiseşte deschis profesoara Dorina Gheorghiu.

Aceasta susţine că meritele îi aparţin în cea mai mare parte Andrei, care este un copil special. "Adina, fiind mai mică, a avut emoţii. Acum, că a câştigat experienţă, sperăm ca la anul să se califice iar la naţională şi să ia şi un premiu. Andra, este o elevă model. Învaţă bine la toate disciplinele are note aproape numai de zece, este ambiţioasă, hotărâtă, ascultătoare şi foarte inteligentă. Orice profesor şi orice părinte şi-ar dori aşa ceva", ne lămureşte profesoara de la Valea Mărului.

Andra Fuică a avut de trecut prin două probe, una teoretică, unde a obţinut 98 de puncte şi una practică, în care a avut de realizat un aranjament pentru Paşte, la care a obţinut 93 de puncte.

Tiţa Fuică, mama fetei, crede că succesul l-a obţinut prin foarte multă muncă, dar şi pentru faptul că e un copil care se pricepe aproape la orice: "E foarte harnică, dar şi creativă. În timpul liber, îi place să facă diferite lucruri".

Primarul localităţii, Virgil Doca, ne-a declarat că le va acorda premianţilor şi diplome, dar şi o sumă consistentă de bani, pentru că asemenea elevi buni trebuie motivaţi, dar mai spune că se va implica să facă şi şcoală nouă în comună. "Aşa elevi şi profesori merită!", spune el.

Citit 10186 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Mai 2017 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.