Concurs. Festival de caricatură în şcoală

Concurs. Festival de caricatură în şcoală
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Dedicată oraşului Galaţi, prima ediţie a Festivalului de caricatură “Florian Doru Crihană” se va desfăşura miercuri, 17 mai, începând cu ora 13,30, la Şcoala Gimnaziala nr. 34 "Mihai Viteazul", ocazie cu care maestrul simezelor internaţionale îşi va vernisa aici expoziţia „Surâsuri şcolare”, sub genericul „1977 - 2017, 40 de ani de existenţă, 40 de generaţii pentru Ţară” oferite de această instituţie de educaţie situată în Cartierul Aeroport.

Evenimentul va cuprinde un concurs de caricatură realizată de elevi, cei care trebuie să asigure şi viitorul acestui gen artistic deloc de luat în râs, cu umor, dar şi talent plastic. După concurs, va fi vernisată expoziţia Crihană, unde va fi şi un stand de tipărituri cu lucrări ale plasticianului, care îmbină culoarea cu umorul fin şi metafora, şi cea a elevilor. O trupă de elevi va juca în piesa de teatru „Capra cu trei iezi”, ştiţi după povestea cui. Festivitatea de premiere va fi urmată de o discotecă.

Amintim că, printre altele, Crihană iniţia, în 2009, şi o primă ediţie a Salonului Internaţional de caricatură al filialei Galaţi a Uniunii Artiştilor Plastici, cu expozanţi apreciaţi ai genului din ţară şi din Italia, Slovacia, Polonia şi Rusia. Acum, un alt festival merge într-unul din cartierele oraşului, către cei mai tineri plasticieni.         

Citit 2157 ori Ultima modificare Joi, 11 Mai 2017 21:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.