Care sunt cei patru Profesori Bologna din Galaţi

Care sunt cei patru Profesori Bologna din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Treisprezece nominalizări ale studenţilor pentru cei mai tari profesori de la Universitatea “Dunărea de Jos” s-au materializat în patru premii pentru cadrele didactice gălăţene. Gala Profesorului Bologna, ajunsă la a X-a ediţie şi organizată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), a avut loc, vineri, la Bucureşti.

Două dintre cadrele didactice care au primit distincţia sunt de la Facultatea de Litere, una de la Drept şi o alta de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Iată câştigătoarele (sunt numai doamne!), dar mai ales motivele pentru care studenţii le-au nominalizat. Alina Ganea este prodecan al Facultăţii de Litere, co-responsabil al Centrului de reuşită universitară al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, profesor titular de limba franceză şi membru în Asociaţia de Formare Profesională - UGAL din 2013. I-a cucerit pe studenţi prin simţul umorului, atitudinea degajată, răbdarea şi abilităţile psiho-pedagogice de care dă dovadă. Tinerii apreciază faptul că încurajează lucrul în echipă şi participarea lor la diferite activităţi. Există o relaţie foarte bună între studenţi şi cadrul didactic, aceasta bazându-se pe comunicare şi respect. Lângă premiul „Jeune chercheur” oferit de Asociaţia Română a Departamentelor de Franceză din România şi câştigat de doamna profesor în 2013 se va alătura şi diploma de Profesor Bologna.

Petrica Crângan Paţilea, lector la Departamentul de literatură, lingvistică şi jurnalism, foloseşte metode moderne de predare, încurajează dialogul, tratează studenţii de la egal la egal şi permite exprimarea liberă. La baza relaţiei student-profesor stau respectul reciproc, comunicarea şi încrederea. Valentina Cornea, lector la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, este punctuală, creativă şi interesată de părerile studenţilor. Este pasionată de educaţie, un bun formator în programele de instruire pentru profesorii de educaţie civică şi director executiv al Asociaţiei Obşteşti „Ad-minister”. Doina-Georgeta Andronoiu este asistent la S.I.A. Studenţii spun că e un om cu o atitudine degajată, cu un  simţ al umorului aparte, care reuşeşte să facă lucrurile complicate să pară simple. Pentru a le fi mai uşor, aceasta îi evaluează periodic şi le oferă materiale suplimentare, pentru a le folosi când au nevoie.

Anul acesta, 120 de cadre didactice din 23 de universităţi au primit distincţia, astfel, comunitatea Profesorilor Bologna va ajunge la un număr total de 859 de cadre didactice, premiate în cele zece ediţii ale proiectului.

Citit 9665 ori Ultima modificare Luni, 22 Mai 2017 20:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.