Asociaţia ”OvidiuRo”, prin grădiniţele din judeţul Galați

Asociaţia ”OvidiuRo”, prin grădiniţele din judeţul Galați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi este ultima zi în care membrii Asociaţiei "OvidiuRo" se află în Galaţi, cu Caravana "Poftă de carte". Acţiunea - al cărei scop este să încurajeze înscrierea la grădiniţă a copiilor care provin din familii sărace - a început, în judeţul nostru, luni, la Drăguşeni. A continuat, ieri, la Cavadineşti şi se va încheia astăzi, după ce membrii "OvidiuRo" vor ajunge în mijlocul comunităţilor din Brăhăşeşti şi Ghidigeni.

În fiecare din aceste trei zile, Asociaţia "OvidiuRo" i-a invitat, la grădiniţe, pe copiii care ar putea fi înscrişi în învăţământul preşcolar, alături de părinţii acestora. S-au desfăşurat şedinţe de lectură interactivă, cei mici au primit câte o carte pentru acasă şi s-a vorbit despre alimentaţia sănătoasă. Totodată, părinţii şi educatorii au fost antrenaţi în discuţii despre importanţa înscrierii copiilor la grădiniţă şi despre cum Legea 248/2015 facilitează acest lucru.

Potrivit prevederilor Legii 248 - pentru adoptarea şi implementarea căreia Asociaţia "OvidiuRo" a lucrat ani la rând - fiecare copil care provine dintr-o familie cu venit mediu pe cap de membru mai mic de 284 lei are dreptul la un "tichet de grădiniţă", în valoare de 50 lei. Tot potrivit "OvidiuRo", 4.391 de copii din judeţul Galaţi ar putea beneficia de acest tichet.

Citit 1121 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2017 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.