INEDIT la Galați. Curs festiv pentru studenții ”Universităţii Vârstei a treia”

INEDIT la Galați. Curs festiv pentru studenții ”Universităţii Vârstei a treia”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Curs festiv inedit la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați. 160 de persoane, trecute demult de prima tinerețe, au trăit marți, 30 mai, emoțiile absolvirii. Este vorba despre cei înscriși la ”Universitatea Vârstei a treia”, proiect unic în România, gălățeni care în ultimul an au revenit în bănci pentru a studia diferite materii, de la medicină la arte.

Una dintre absolvente, Elena Isofache, ne-a mărturisit că, la cei 81 de ani ai săi, are mari emoții. A lucrat o viață ca inginer căi ferate, dar acum a vrut să profite de ocazia oferită de Universitate pentru a studia teologia, marea ei pasiune din tinerețe. Recunoaște că a venit la Universitatea Vârstei a treia pentru ”a-și ține mintea ocupată”.

Cursurile organizate pentru seniori au fost o ocazie unică pentru ca unii să își îndeplinească visul de a studia la facultate. Este și cazul Elenei Olteanu, care a lucrat ca operator mașini, iar acum a studiat mai multe discipline. ”Am studiat dreptul, psihologia, pedagogia și nutriția. Sora mea mi-a spus să mă mărit după liceu, așa că nu am avut ocazia să fac o facultate”, ne-a mărturisit femeia. ”Universitatea Vârstei a treia” este un proiect unic în țară, preluat după modelul francez, și ajută la incluziunea socială a seniorilor.

Video Elsa Stavro

Sursa foto: Universitatea ”Dunărea de Jos” | Bogdan Nistor

Citit 6732 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2023 11:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.