Viitorii jurnaliști, în vizită de documentare la Tipografia ”Viața liberă”

Viitorii jurnaliști, în vizită de documentare la Tipografia ”Viața liberă”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În cadrul practicii de specialitate, studenţii Facultăţii de Litere, specializarea Jurnalism, au descoperit ce presupune munca în tipografia „Viaţa liberă”, o etapă fundamentală în naşterea unui ziar. Ei au avut ocazia să afle care sunt paşii ce trebuie parcurşi pentru ca un ziar să vadă lumina zilei. Tinerii au făcut cunoştinţă cu maistrul tipograf Pănuţ Haghiac, care le-a dezvăluit, pas cu pas, întreg procesul. Nu au lipsit poveştile şi întâmplările neobişnuite prin care a trecut tipografia din anii ‘60 până în prezent.

„Am reuşit să păstrăm această bijuterie tipografică la noi acasă, la Galaţi. Au trecut mai bine de 15 ani de când un ziar străin a încercat să ne cumpere utilajele. Dar am rămas ai «Vieţii libere»” şi, în fiecare noapte, avem grijă să dăm forma dorită ziarului”, a spus Pănuţ Haghiac.

„Din punctul meu de vedere, o tipografie este o altfel de «redacţie» unde tipografii sunt cei mai importanţi colegi ai ziariştilor”, a punctat Valeria Tataru, studentă în anul III la Jurnalism. „Ne-am bucurat de sprijinul echipei manageriale a cotidianului «Viaţa liberă» şi de informaţiile primite «la cald» de la Pănuţ Haghiac, cel ce coordonează tipărirea ziarului Galaţiului încă din 1992. A fost o activitate inedită, întrucât tot ceea ce ţine de producţia de presă print se transformă în fiecare zi şi este important să înţelegem ceea ce înseamnă presă până aici pentru a ne putea adapta viziunea şi scriitura la cerinţele publicului cititor actual”, a explicat lect. dr. Petrica Paţilea.

La final, tinerii au primit, la cald, câte un exemplar din ziarul “Viaţa liberă”.

Citit 1684 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2017 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.