Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

603 profesori gălăţeni ar fi trebuit să susţină, miercuri, 12 iulie, examenul de titularizare, dar, în final, au fost trimise spre corectare doar 434 de teze, deoarece foarte mulţi dintre aspiranţii la posturile în învăţământ au fugit de examen.

De la preşedinta comisiei judeţene de titularizare, inspectoarea general-adjunctă Doiniţa Popa, am aflat că 61 de candidaţi nu s-au prezentat la examen, în timp ce 108 profesori, care au intrat totuşi în sală, au predat lucrarea în prima oră, astfel încât să se considere că nu au participat la examen.
Ei mizează astfel că vor participa la repartiţie cu nota obţinută în anii anteriori. Cum cei 434 de candidaţi care au predat, în final, lucrările reprezintă aproximativ 70 la sută din numărul înscrişilor, rezultă că mai bine de un sfert dintre cadrele didactice au dat bir cu fugiţii de la examen. Numărul  profesorilor chiulangii e mai mare anul acesta.  În 2016, au absentat 50 de candidaţi şi 80 au predat lucrările.

Când se afişează rezultatele

Tezele vor fi corectate în centre de evaluare din alte judeţe. Rezultatele iniţiale se vor afişa pe 18 iulie, urmând ca în zilele de 18 şi 19 iulie candidaţii nemulţumiţi să depună contestaţiile. Între 20 şi 24 iulie se recorectează tezele, iar notele finale vor fi publicate pe 25 iulie.
Pentru anul acesta, există în total 146 de posturi titularizabile, dintre care 80 sunt în mediul urban şi 66 în mediul rural.

Când are loc repartizarea candidaţilor pe posturi

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează, în şedinţă publică, în ziua de 26 iulie. Transformarea posturilor şi actualizarea listei posturilor pentru angajare pe perioadă determinată rămase neocupate va avea loc pe 10 august. Repartizarea candidaţilor pentru suplinire calificată are loc în perioada 27 - 28  iulie 2017.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, explică Ministerul Educaţiei. De asemenea, pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5,00, atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau inspecţia specială în profilul postului.


Citit 1717 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iulie 2017 22:56

1 comentariu

 • postat de tampiii Vineri, 14 Iulie 2017 08:29 Link la comentariu
  0
  6

  ”profesori chiulangii”=erau doar aspiranti la profesiunea didactica/e dreptul fiecarei persoane de a ramane sau nu in examen.Poate reusiti sa ne spuneti si in ce judete sunt corectate tezele pe discipline.Iar cat despre repartizarea candidatilor pe posturi,acestia nu treuie nici macar sa aiba nota,sau sa fi participat vreodata la examen pe disciplina respectiva.Trebuia doar sa-si exercite puterea de convingere asupra celor de la RESURSE UMANE ISJ GALATI.Dar nu este cazul meu....chiar daca aveam nota nu am primit nimic.
  ”profesori chiulangii” chiar si de la inspectii speciale...cine stie poate au primit un telefon inainte de la o anumita metodista interesata de programul scolii respective,si daca persoana e detasata(cum poti fi detasat daca esti in somaj)
  Succes celor care au ramas pana la final .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.