Un sfert dintre profesori au fugit de examen

Un sfert dintre profesori au fugit de examen
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

603 profesori gălăţeni ar fi trebuit să susţină, miercuri, 12 iulie, examenul de titularizare, dar, în final, au fost trimise spre corectare doar 434 de teze, deoarece foarte mulţi dintre aspiranţii la posturile în învăţământ au fugit de examen.

De la preşedinta comisiei judeţene de titularizare, inspectoarea general-adjunctă Doiniţa Popa, am aflat că 61 de candidaţi nu s-au prezentat la examen, în timp ce 108 profesori, care au intrat totuşi în sală, au predat lucrarea în prima oră, astfel încât să se considere că nu au participat la examen.

Ei mizează astfel că vor participa la repartiţie cu nota obţinută în anii anteriori. Cum cei 434 de candidaţi care au predat, în final, lucrările reprezintă aproximativ 70 la sută din numărul înscrişilor, rezultă că mai bine de un sfert dintre cadrele didactice au dat bir cu fugiţii de la examen. Numărul  profesorilor chiulangii e mai mare anul acesta.  În 2016, au absentat 50 de candidaţi şi 80 au predat lucrările.

Când se afişează rezultatele

Tezele vor fi corectate în centre de evaluare din alte judeţe. Rezultatele iniţiale se vor afişa pe 18 iulie, urmând ca în zilele de 18 şi 19 iulie candidaţii nemulţumiţi să depună contestaţiile. Între 20 şi 24 iulie se recorectează tezele, iar notele finale vor fi publicate pe 25 iulie.

Pentru anul acesta, există în total 146 de posturi titularizabile, dintre care 80 sunt în mediul urban şi 66 în mediul rural.

Când are loc repartizarea candidaţilor pe posturi

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează, în şedinţă publică, în ziua de 26 iulie. Transformarea posturilor şi actualizarea listei posturilor pentru angajare pe perioadă determinată rămase neocupate va avea loc pe 10 august. Repartizarea candidaţilor pentru suplinire calificată are loc în perioada 27 - 28  iulie 2017.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, explică Ministerul Educaţiei. De asemenea, pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5,00, atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau inspecţia specială în profilul postului.

Citit 2294 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iulie 2017 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.